Susilpnėjus vėjui, Klaipėdoje atnaujinta laivyba

Vėjui susilpnėjus iki 22 m/s, Klaipėdos jūrų uoste pirmadienio rytą atnaujinta laivyba.

Pasak uosto Laivų eismo tarnybos vyresniojo operatoriaus Kęstučio Šimonio, incidentų dėl stipraus vėjo uoste neužfiksuota, pranešė Lietuvos radijas.

"Naktį maksimalus vėjas buvo 39,8 m/s - vakarų vėjas. Nuo 4 val. po truputį vėjas pradėjo rimti, perėjo į šiaurės vakarus. Laivyba naktį uoste nevyko, incidentų neturėjome", - sakė K.Šimonis.

Klaipėdos apskrities civilinės saugos budėtojų duomenimis, beveik 900 vartotojų dėl audros buvo likę be elektros energijos. Daugiausiai tokių - apie 700 - buvo Klaipėdos rajone.

Darbo dėl didelių vėjų turėjo ir gelbėtojai. Jie vyko patraukti nuo kelio vėjo nulaužtų medžių, nuplėštų stogų bei išverstų tvorų. Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vyresniojo specialisto Liucijaus Ruzgo, daugiausia iškvietimų užfiksuota pajūryje.

"Iš viso per parą ugniagesiai gelbėtojai 48 kartus vyko pjaustyti ir šalinti nulaužtų ir išverstų medžių. Daugiausiai išvykimų teko Klaipėdos miestui ir rajonui - 17 kartų, Šilutės rajonui - 10 kartų, Neringos savivaldybėje - 4 kartus. Kad būtų nukentėję žmonės, informacijos neturime. Bus nukentėjusių finansiškai, kadangi medžiai užvirto ant automobilių", - teigia L.Ruzgas.

Sinoptikai informuoja, kad antroje dienos pusėje vėjai turėtų rimti.


Šiame straipsnyje: Vėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių