Suteiks nuolaidas NT mokesčiui

Senamiestyje ir miesto centre įsikūrusios įmonės teikia prašymus dėl lengvatų nekilnojamojo turto mokesčiui suteikimo.

Pagal nustatytą tvarką į lengvatą nekilnojamojo turto mokesčiui už praėjusius metus gali pretenduoti asmenys, senamiestyje ir centre vykdantys veiklą, skatinančią turizmą ar susijusią su menu, dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais.

Taikomos nuolaidos – skirtingos. Besikreipiantysis gali būti ir visiškai atleistas nuo nekilnojamojo turto mokesčio.

Miesto savivaldybei prašymus suteikti nekilnojamojo turto mokesčio lengvatą pateikė 15 asmenų. Tarp jų – meno galerijų, antikvariato, mados namų, kavinių, parduotuvių, grožio salonų savininkai.

Ar skirti nuolaidą, spręs miesto taryba. Jei ji pritars, skaičiuojama, kad į biudžetą nepateks apie 8,5 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė pasakojo, kad per metus sulaukiama apie 30 prašymų suteikti nekilnojamojo turto mokesčio lengvatą iš verslininkų ar menininkų, įsikūrusių senamiestyje ar centre.

Nemaža dalis verslininkų neteikia prašymų nuolaidai, nors galėtų ją gauti.

"Gal senamiestyje ir miesto centre įsikūrę verslininkai ar menininkai pamiršo apie tokią galimybę ar tiesiog nežino apie ją", – svarstė mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Prašymus dėl nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos galima teikti iki liepos 1 d. Atkreiptinas dėmesys, kad ši tvarka pastaraisiais metais buvo sugriežtinta.

Lengvata nebegali pasinaudoti įstaigos, kurios vykdo didmeninę prekybą alkoholiu.

Tokios nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos atsirado siekiant paskatinti miestiečius vykdyti veiklą, skatinančią turizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritarčiau , jei

pritarčiau , jei  portretas
tokios veiklos , kurios nori NT mokesčių lengvatų , pirmoje eilėje susitvarkytų pastatų , kuriose įsikūrė fasadus . O gal turistams malonu žiūrėti į patriušusį miesto centrinį 'veidą ' ? Pradedame nuo savo kiemo , turistams nerūpi kokias gaunate lengvatas NT .

Ita

Ita portretas
Patys isvaret is senamiescio zmones ivesdami masinu stovejimo mokesti ,o daba dalinat nuolaidas nekilnojamam turtui ,kazkokia isskirtine privilegija.....

LAIMA

LAIMA portretas
Galetu ir Kaunas taikyti lengvatas kurie prisidejo prie tvarkybos darbu. Zinoma miesto parama zenkli net 50% bet turto mokescio lengvata ir galetu pritaikyti. Dar daugiau imoniu galvotu apie sutvarkytus fasadus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių