Sutvarkyti lapus Klaipėdoje trukdo orai

Vyraujantys lietingi ir vėjuoti orai uostamiestyje trukdo tinkamai sutvarkyti nukritusius lapus. Tvarkytojai net negali privažiuoti prie kai kurių vietų. Be to, lapai tapo labai sunkūs.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas pasakojo, kad dar liko daug vietų, kur reikia sugrėbti nuo medžių nukritusius lapus. Darbininkai iš miesto gatvių jau persikėlė į parkus.

„Darbo dar daug. Viską apsunkina oro sąlygos. Kai šlapia, kyla problemų dėl privažiavimų. Nenorime išvažinėti žolės. O tai gerą darbą darydami, kitur pridarysime žalos. Be to, lapai dėl drėgmės labai sunkūs. Kai šie sausi, su jais lengviau tvarkytis“, – komentavo vadovas.

G.Valašinas teigė, kad lapai pirmiausia sugrėbiami į krūvas, o vėliau sukraunami į atvežtą konteinerį. Jie išvežami į žaliųjų atliekų aikšteles. Iš lapų gaminamas kompostas, kuris vėliau naudojamas sodinant gėlynus ar medžius.

Vadovas negalėjo pasakyti, kiek tonų lapų jau išvežta. Kiekis bus aiškus, kai darbininkai baigs grėbti lapus.

Per dieną išvežamas skirtingas lapų kiekis. Svoris priklauso ir nuo to, ar jie sausi, ar šlapi.

Kartais per dieną išvežama ir apie 60 kubinių metrų lapų, būna ir mažiau.

„Viskas priklauso nuo oro“, – pabrėžė G.Valašinas.

Vadovas pasakojo, kad pirmiausia skubėta lapus išvežti iš gatvių, nes sušlapę jie tepa šaligatvius, be to, nuo jų tampa slidu. Dabar visos pajėgos dirba miesto parkuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių