Šv. Patriko diena uostamiestyje nebus švenčiama

Klaipėdoje ir šiemet nebus minima Šv. Patriko diena. Pernai buvo planų bent dėl simboliško šios dienos paminėjimo, bet prasidėjus karui Ukrainoje šventės atsisakyta.

Dar 2022 m. vasarį Airijos ambasados Vilniuje atstovai su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku aptarė, kokiais būdais būtų galima paminėti Airijos globėjo dieną, visame pasaulyje minimą kovo 17-ąją.

Šv. Patriko diena – viena žinomiausių Airijos nacionalinių švenčių. Išskirtiniai akcentai – žalia spalva ir Airijos simbolis – trilapis dobilas.

Tad Klaipėda, kaip ir kiti Lietuvos miestai, pernai planavo prisidėti prie šios dienos paminėjimo, nušviesdama pastatus ir tiltą per Dangę žalia spalva. Buvo svarstoma, kad žaliai galėtų nušvisti Biržos tiltas, rotušė, laivas „Meridianas“, Teatro aikštė.

Nors šiuos planus įgyvendinti sutrukdė karas, šiemet Airijos ambasados Vilniuje atstovai teigė, kad šventė taip pat neįvyks, bet neatmetama galimybė ją organizuoti kitąmet.

„Šiemet Klaipėdoje neplanuojame rengti Šv. Patriko dienos renginių, tačiau tikimės tai padaryti ateityje, galbūt kitais metais“, – pažymėjo ambasados atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Savo šventes reikia švęsti!

pilietis

pilietis portretas
Kokio galo Lietuvoje švęsti airiškas šventes?

V ir Gis

V ir Gis  portretas
Jei teisingai supratau airiai išvien su rusais ir baltarusiais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių