Svarstoma, ar uostamiestyje pradėti šildymo sezoną

Klaipėdiečių namuose jau artimiausiu metu ims šilti radiatoriai. Kai kurių komercinių įstaigų vadovai jau pradėjo šildymo sezoną savo noru.

Paprastai šildymas gyventojų butuose įjungiamas, kai tris paras iš eilės vidutinė temperatūra yra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Uostamiestyje smarkiai atvėsus orams visai realu, kad oficialus šildymo sezonas čia bus skelbiamas kiek anksčiau nei praėjusiais metais, galbūt jau net šią ar kitą savaitę.

Tradiciškai anksčiau šilti pradės ugdymo įstaigos.

"Stebime prognozes, kol kas oro temperatūra nėra tinkama šildymo sezonui pradėti. Tačiau tokių pamąstymų jau yra. Mūsų įstaigos – tiek darželiai, tiek mokyklos šildymo sezonui parengtos. Dažniausiai ikimokyklinėse ugdymo įstaigose šildymą įjungiame anksčiau dėl higienos normų reikalavimų patalpose. Pernai jose šilti pradėjo pirmąją spalio savaitę, atrodo, spalio 5-ąją. Žiūrėsime, kaip bus šiais metais", – svarstė Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Savivaldybės administracijos vadovai, įvertinę situaciją, spręs, ką daryti.

Vedėjo teigimu, gyventojų prašymų įjungti šildymą jų namuose savivaldybė nesulaukė. Ir nenuostabu – dauguma nori nukelti šildymo sezoną kuo toliau, kad sutaupytų pinigų.

Šildymui jau parengtos ir įstaigos, ir daugiabučiai namai.

"Kiekvieną dieną iš daugiabučių namų administratorių gauname tam tikrą informaciją, iš esmės visi yra pasiruošę. Tik tuose namuose, kur vyksta renovacija ar su sistemos keitimu susiję darbai, užtrunkame dėl dokumentų", – atkreipė dėmesį pašnekovas.

Tiesa, yra ir tokių, kurie pradėjo šildytis anksčiau nei kiti.

"Klaipėdos energija" informavo, kad pora komercinių įstaigų jau šildomos. Iš principo galima ir vasarą šildytis. Jeigu yra poreikis. Kiek žinau, kai kurios bendrijos irgi domėjosi, bet stabdo finansiniai klausimai", – pridūrė A.Gaižutis.

Anksčiausiai šildymo sezonas uostamiestyje yra pradėtas 2015-aisiais – spalio 9 d.

Remiantis dabartinėmis orų prognozėmis, uostamiestyje nuo trečiadienio turėtų atvėsti, vyraus 9–12 laipsnių temperatūra.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
KLP tradiciškai palauks kol visi susirgs, o dabar dar farmacininkai planą neįvykdė. Savivaldybės darbuotojai beveik visi nuosavose namuose gyvena, jiems dzin, o taupo jie ne gyventojų lėšas, o pašalpas ir kompensacijas iš miesto biudžeto ...

Kirvis

Kirvis portretas
Kam salta, vaziuokit i izraeli, ten visada silta. ;)

Loreta

Loreta portretas
Saule jei buna, tai pasviecia tik ryte, truputi silciau, langu neatidarau,nebent keletai minuciu grynam orui ieit, skalbiniai dziusta 3-4paras. Man tai nenormalu, nors namas renovuotas pries 7-8metus... butas ne kampinis ir ne pirmam aukste... as dar kaip as, iskesciau,bet del vaiko mazo metuku amziaus laukiu nesulaukiu kada ijungs. Beje dziaugiuosi, kad greit iseisime gyventi i mama ir nereikes laukt kada ijungs sildyma ar taikytis prie visu.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių