Sveikatingumo takas Smiltynėje jau įgauna kontūrus

Smiltynėje senuoju sveikatingumo taku jūros link einantys klaipėdiečiai jau gali pasinaudoti pirmaisiais atkurtais sporto fizinio aktyvumo įrenginiais.

Juos keturis per kelias dienas sumontavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios apygardos vyrai.

Atkuriamame sveikatingumo take iš viso planuojama pastatyti apie 30 sporto įrenginių.

„Savanoriai yra užsibrėžę įrengti pusę tako. Likusiems darbams ieškosime vyrų Lietuvos kariuomenėje, tarp šaulių. Darbams reikia stiprių rimtų vyrų. Talkininkauti buvo užsiregistravusių ir pavienių klaipėdiečių, tačiau iš jų tik vienas atėjo sąžiningai padirbėti“, - teigė klubo „Mes galim“, kuris ir inicijuoja projektą „Atstatykime Smiltynėje sveikatingumo taką neišleidžiant nė lito“, vadovas Andrius Ignatjevas.

Jis teigė, kad ir šį savaitgalį žmonės, Smiltynėje einantys taku jūros link, jau gali pasinaudoti pastatytais įrenginiais. „Tačiau mes neeskaluojame, kad takas jau atkurtas. Norime prie kiekvieno įrenginio pastatyti informacines lenteles, kurios būtų aprašyta, kaip jais saugiau naudotis“, - aiškino A.Ignatvejas.

Jis teigė, kad visas sveikatingumo takas turėtų būti atkurtas iki rugpjūčio. „Projektą pernai rugpjūtį pradėjome, per metus norime jį pabaigti. Reikia suorganizuoti gražią atidarymo šventę ir sutvarkytą taką padovanoti miestui“, - į ateitį žvelgė pašnekovas.

Jis patikino, kad pavyko pasiekti tikslą sveikatingumo taką atkurti neišleidžiant nė lito. Daug padėjo rėmėjai, tačiau ne pinigais, o darbais.

„Tikiuosi, kad atkurtas sveikatingumo takas žmonės tikrai patiks ir bus naudingas. Manau, kad įrenginiais bus galima naudotis ne tik vasarą ar pavasarį, bet ir rudenį bei žiemą. Aišku, viskas priklausys nuo oro sąlygų“, - dėstė A.Ignatjevas.

Smiltynės sveikatingumo takas, kuris dabar atkuriamas, yra vienas iš keturių Kuršių nerijoje: Nidos, Juodkrantės, Preilos ir Smiltynės. Pastarųjų trijų išlikusios tik liekanos.

Smiltynės sveikatingumo takas buvo pastatytas 1989 metais. Iniciatyva gimė Algimantui Laurinaičiui, kuris bendradarbiavo su sutrikusio intelekto jaunuolių darbo centru Klaipėdoje.

Šio tako atsiradimo tikslas buvo pritraukti didesnį žmonių srautą aktyviai ir sveikai leisti laiką bei apsaugoti Smiltynės mišką nuo gaisrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių