Sveiko maisto šventėje Palangoje - naujos idėjos

Savaitgalį Palangoje vyko jubiliejinė, jau 20 – oji tradicinė sveiko maisto šventė, kurią organizavo Lietuvos sveikuolių sąjunga.

Kiekvienais metais ji turi kiek kitą akcentą.  Šių metų šventės tema – „Sveikos mitybos virusas: idėjos furšetams ir dalykiniams pobūviams“. Ši tema pasirinkta neatsitiktinai. Populiarėjant vegetarinei mitybai ir žaliavalgystei Lietuvoje auga poreikis ne tik rasti tinkamų patiekalų kavinėje ar restorane paprastą dieną, bet ir rengti dalykinius susitikimus, priėmimus, vakarus prie stalo, ant kurio tarp įprastų patiekalų būtų gausi įvairovė originalių sveiko maisto užkandžių. Tai tampa nauju restoranų ir kavinių paslaugų kokybės vertinimo standartu tarp sveikai gyvenančių žmonių.

Beveik 500 sveiko maisto mėgėjų turėjo galimybių pasiklausyti įdomių pranešimų, pasivaišinti pačiais įvairiausiais patiekalais, kuriuos paruošė šeimininkės iš Lietuvos sveikuolių klubų - jų buvo per 60. Gražių komisijos vertinimų susilaukė Panevėžio, Elektrėnų, Kauno, Šiaulių, Prienų, Plungės, Pakruojo sveiko maisto „poetai“.

Kaip ir kiekvienais metais, sudaryta komisija rinko ir įvairaus pobūdžio prizais apdovanojo iš visų Lietuvos vietovių suvažiavusių šeimininkių stalus.

Šeimininkių šeimininke tapo abiturientė iš Kauno Ona Jasinskaitė. Tai labai gražus ženklas, nes sveikos mitybos tradicijas perima ir naujoji karta. Tarp komisijos narių buvo etnologė Gražina Kadžytė, chemijos mokslų daktarė, vegetarų draugijos pirmininkė Ksavera Vaištarienė, Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Končienė, Janina Vaizgielienė ir kitos šios srities žinovės. Vertintas tiek patiekalų sveikumas ir skanumas, tiek originalumas ir gražumas.

Sveiko maisto šventės dalyviai pakviesti į kitą artimiausią renginį, kuris vyks LR Seime spalio 12 d. Čia Kovo 11–osios salėje rengiama konferencija – forumas: „Ar įmanoma sėkminga sveikatos programa Lietuvoje“, kurioje visuomenininkai, politikai, dvasinės ir fizinės kultūros puoselėtojai bei kiti sveikuomenės atstovai diskutuos ne apie popierinę, bet praktinę sveikatos programą Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių