Sveikuoliai metus pradėjo maudynėmis jūroje

Uostamiesčio sveikuoliai nepabūgo stipraus pajūrio vėjo ir pirmąją šių metų dieną, dar nesulaukę pietų, apsinuogino ir išsimaudė audringos Baltijos bangose.

Klaipėdiečiams jau tapo įprastos tokios maudynės. Šiemet naujametį iššūkį priėmė kelios dešimtys drąsuolių.

Apie 11 val. jie susirinko Pirmosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštelėje, pasimankštino, taip apšildė savo kūnus, ristele nubėgo kelis šimtus metrų ir jau gerokai įkaitę pasirodė prie jūros.

Čia jų laukė būrelis smalsuolių. Kai kurie jų gūžėsi ir slėpė veidus nuo pikto pajūrio vėjo, kiti akivaizdžiai sėmėsi įkvėpimo panašiam poelgiui. Jūra gąsdino aukštomis bangomis.

Sveikuoliai susikibo rankomis ir visi drauge įbrido į ledinį vandenį. Nors oro temperatūra pajūryje sausio pirmąją buvo apie 5 laipsnius šilumos, ilgai būti prie jūros neleido vėjo keliama žvarba.

Kelias akimirkas pasipliuškenę Baltijos bangose, sveikuoliai suskubo rengtis.

Labiausiai norėjusieji privilioti gausių fotografuotojų dėmesį grįžo į jūrą dar kartą arba vaikštinėjo pusnuogiai ir šlapi pajūriu. Žiūrovai į juos žvelgė susižavėjimo kupinais žvilgsniais.

Ypatingo ryžto ir pasirengimo reikalaujančių maudynių mėgėjų būrys kasmet vis didėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

albinas

albinas portretas
teko maudytis panašiomis sąlygomis kalnuose Sevano ežere ir Baltijos jūroje,tam kartui nieko tokio,bet bėgant laikui šie išsišokimai išlenda prostatos ir sanarių ligų pavidalu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių