Sveikuoliai nėrė į žiemišką Baltiją

Uostamiesčio sveikuoliai Naujuosius metus tradiciškai pradėjo maudynėmis žiemiškoje Baltijos jūroje. „Ruoniai“ į vandens telkinius nėrė ir kituose šalies miestuose. Taip pažymėta Tarptautinė grūdinimosi diena.

Paprastai Klaipėdos sveikuoliai pirmąją naujųjų metų dieną rinkdavosi Pirmojoje Melnragėje. Šiemet vieta buvo pakeista. Visi buvo kviečiami atvykti į Antrą Melnragę, prie gelbėjimo stoties.

Pasak sveikuolės Akvilės Matulytės, vieta pakeista, kad norintiems dalyvauti žiemiškose maudynėse būtų patogiau.

Antrosios Melnragės paplūdimyje susirinko per 20 sveikuolių. Tarp jų – ir ilgametis Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas, Seimo narys Dainius Kepenis.

Paplūdimyje netrūko ir smalsuolių, norinčių pamatyti, kaip „ruoniai“ panirs į jūrą.

Paplūdimyje susirinkę sveikuoliai pirmiausia apšilo – atliko mankštą. Po to nusimetė rūbus ir nėrė į jūrą. Geros nuotaikos nesugadino nė apniukęs dangus.

Išsimaudę sveikuoliai tvirtino, kad vanduo visai nešaltas: „Galėtų būti ir šaltesnis. Trūksta šaltuko“, – tvirtino ruoniai.

Pirmadienį uostamiestyje buvo apie 7 laipsnius šilumos. Baltijos jūros temperatūra ties Klaipėda siekė apie 4 laipsnius šilumos.

Žiemiškomis maudynėmis grūdinimosi arba „ruonių“ diena pažymėta ir kituose šalies miestuose. Visi buvo kviečiami mėgautis žiemiškomis maudynėmis artimiausiame vandens telkinyje. Grūdinimosi diena sausio 1-ąją minima visame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
nu taip taip, terminis šokas labai jau sveika. Organizmo žalojimas ir tiek.

Oi

Oi portretas
Bent pusvalanduka palaikyt tokius tipo sveikuolius juroje ir apsisiktu nuo salcio.dabar imerke triusikus ir begte i kranta...galvas acte pasimirkykit

Anonimas

Anonimas portretas
Tiek ivairiems maratonams ,tiek maudynėms žmonės privalo būti paruošti .Reklamuoti masiškus bėgimus ,maudynes žiemos metu -tai didesnis nusikaltimas ,nei reklamuoti alkocholį .Sutinku su Algio komentaru ,kad organizatoriai už tokius renginius turi būti baudžiami .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių