Per šventę kviečia judėti darniai

Jūros šventės metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai raginami išlipti iš savo automobilių ir naudotis viešuoju transportu bei daugiau vaikščioti. Tokiu atveju nuotaikos nesugadins eismo apribojimai ir vietos, reikalingos mašinai pastatyti, paieškos.

Organizuos papildomų maršrutų

Per Jūros šventę autobusai kursuos ne tik tradiciniais, bet ir papildomais maršrutais.

Į šiaurinę miesto pusę važiuos 170 numeriu pažymėtas autobusas. Jis pajudės iš laikinos stotelės, kuri bus įrengta Naujojo Sodo gatvėje, prie viešbučio. Autobusas keleivius veš iki ligoninių miestelio.

Į pietinę miesto pusę, kur žmonių srautai intensyvesni, bus organizuojami net trys papildomi maršrutai. Autobusai jais pajudės iš stotelės, esančios prie Senojo turgaus.

88 numeriu pažymėtas autobusas važiuos kaip 8, 66 – kaip 6, 44 – kaip 4, Šilutės plentu.

Šiemet nebus atidaromas papildomas 140 autobuso maršrutas Senasis turgus–prekybos centras BIG.

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, šis maršrutas nėra būtinas. Ta pačia trasa važiuoja 88 ir 66.

Naujovė – 33 maršrutas

Vietoj 140 autobuso maršruto pradėtas organizuoti 33-iojo. Šio numerio autobusas šventės dalyvius veš nuo Senojo turgaus į Žvejybos uosto rajoną.

"Visose pietinės miesto dalies pusėse kursuos viešasis transportas. Aišku, daugiausia jis riedės Taikos prospektu. Dažniausiai važiuos 88 ir 66 numeriais pažymėti autobusai, 140 ir 33 – kiek rečiau, nes šiose pusėse mažesni keleivių srautai", – pasakojo direktorius.

Papildomi autobusų maršrutai bus organizuojami iki vėlaus meto. Siekiama, kad visi šventės dalyviai turėtų galimybę grįžti į namus.

Keleivių prašoma atkreipti dėmesį, kaip dėl eismo apribojimų pasikeis įprastų maršrutų trasos.

"Geriausia iš pietinės miesto dalies važiuojantiesiems išlipti prie Senojo turgaus, o iš šiaurinės – Naujojo Sodo gatvėje ir pėsčiomis pasiekti norimą renginį. Sunku prognozuoti, ar sėkmingai vyks apvažiavimai", – patarė vadovas.

Pėsčiomis bus greičiau

Dėl eismo apribojimų į miesto centrą nepatariama važiuoti ir nuosavais automobiliais. Veikiausiai pasistatyti mašiną bus sudėtinga. Kai kuriose įprastose vietose bus uždrausta stovėti.

"Be to, yra daug svečių, kurie atvažiuoja iš Palangos, Kretingos, Gargždų. Gal jiems reikėtų palikti stovėjimo vietų. Tačiau ir atvykėliai galėtų nevažiuoti į miesto centrą. Automobilius galima palikti aikštelėje prie ligoninių miestelio, prekybos centrų, o tada sėsti į viešąjį transportą ar eiti pėsčiomis, jei netoli", – rekomendavo vadovas.

G.Neniškis atkreipė dėmesį, kad didžiausi keleivių srautai autobusuose būna po fejerverkų ir priešpaskutinio ar paskutinio reiso metu.

"Būna, kad žmonių nėra, o kai suplūsta, tai suplūsta", – tvirtino vadovas.

Pagrindinėse stotelėse per Jūros šventę budės apsaugos darbuotojai. Jie padės paskirstyti srautus ir užtikrins tvarką. Autobusų bilietais rekomenduojama pasirūpinti iš anksto. Jų galima įsigyti ir pačiose autobusuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joo

joo portretas
kada pasirupinsit paupiu gyvenviete,kai per didziausia svente apie 11,12val nakties nera su kuo grizti,o dar noretus ir ilgiau pasibuti, vot ir naudokis viesuoju transportu,arba pestute arba taksi,kurio nesulauksi,toks uzmirstas kampeliS. Kiek pamenam jaunystes gtv zadejo ir sviesafora padaryti,gal pries rinkimus...tikekimes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių