Šventėje „Aš myliu senamiestį“ – vokiškos dešros

Senamiesčio verslininkai vėl kviečia į tradicinę tapusią šventę „Aš myliu senamiestį“. Joje šiemet bus atiduota duoklė draugystei su Vokietija.

Klaipėdos senamiesčio vasaros sezono atidarymo šventė rengiama jau trečią kartą. Šiemet joje netrūks ir tradicijų, ir naujovių.

„Mūsų šventės „vinis“ - jomarkas, kuriame prekiauja žymūs žmonės. Tai bus ir šiemet“, - teigė Klaipėdos senamiesčio verslininkus vienijančios organizacijos vadovė Eugenija Odebrecht.

Praėjusiais metais toks žymių žmonių turgelis buvo sukėlęs ir mokesčių inspektorių susidomėjimą. Inspekcija gavo skundą, jog įvairiais suvenyrais prekiavę žinomi klaipėdiečiai esą nuslėpė mokesčius, nes gautų pinigų neįmušė į kasos aparatą.

„Inspekcijai pristatėme visus dokumentus, jog pajamos nebuvo nuslėptos. Iki šiol negavome jokio atsakymo, tad tikiu, jog viskas baigėsi gerai“, - svarstė E.Odebrecht.

Šventė „Aš myliu senamiestį“ vyks gegužės 15 dieną. „Renginiais norime atiduoti duoklę draugystei su Vokietija, todėl šiemet šventę organizuojame kartu su Vokietijos-Lietuvos forumu“, - teigė verslininkė.

Jau sutarta, kad senamiesčio sezono atidarymo šventėje koncertuos kelios džiazo, roko grupės iš Vokietijos.

Kavinėse taip pat bus sudaryti specialūs meniu. Trijose senamiesčio kavinėse bus galima paskanauti tik lietuviškų patiekalų, kitose trijose - tik vokiškų.

„Dešros atvažiuos iš Vokietijos“, - vokiškų patiekalų autentiškumą pabrėžė E.Odebrecht. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių