Šviečiantiems suoliukams – nauja vieta

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai toliau galės džiaugtis trispalviais šviečiančiais suoliukais, kurie puošė vasarį vykusį Šviesų festivalį. Lankytojų jie lauks Danės gatvėje, priešais miesto rotušę.

Lietuvos trispalvės spalvomis iliuminuotus suoliukus miestui per Šviesų festivalį padovanojo įmonė "Gatvių apšvietimas".

Renginio metu meninė instaliacija sulaukė didelio susidomėjimo. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai skubėjo prie jos nusifotografuoti, negailėjo gražių žodžių.

"Kviečiame miestiečius dar kartą aplankyti instaliaciją, o nemačiusiuosius ją įvertinti", – ragino įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Pasak vadovo, diskutuota dėl kelių vietų, kur pastatyti suoliukus. Norėta, kad erdvė būtų lankoma, atvira, matoma. Vertintas ir estetinis aspektas.

"Šviesų festivalio metu suoliukai buvo pastatyti aikštėje prie burlaivio "Meridianas". Ši vieta nelabai pasiteisino. Aikštėje buvo daug mašinų, žmonėms teko tarp jų laviruoti, kad pasiektų suoliukus ir galėtų pasėdėti. Tad norėjosi atviresnės erdvės", – komentavo vadovas.

D.Aleksandrovas atskleidė, kad galvota suoliukus pastatyti Teatro aikštėje, tačiau galiausiai su savivaldybe suderinta kita vieta – Danės gatvė, priešais miesto rotušę.

"Pastatas yra apšviestas geltonais, žaliais ir raudonais žibintais. Šviečiančių suoliukų spalvos – tokios pačios. Jie labai deri prie pastato", – pasakojo vadovas.

Planuojama, kad rotušė trispalviais žibintais bus iliuminuota iki metų pabaigos. D.Aleksandrovas nebuvo įsitikinęs, kad tiek laiko čia stovės ir šviečiantys suoliukai.

"Žiūrėsime, ar ši vieta pasiteisins. Norime, kad suoliukus lankytų žmonės. Jei matysime, kad susidomėjimo nėra, ieškosime kitos vietos", – tvirtino vadovas.

Kol kas daugiau tokių šviečiančių suoliukų mieste neplanuojama statyti.

"Tai buvo eksponatas Šviesų festivaliui. Kitais metais galvosime kažką kitą. Norime vėl pradžiuginti miestiečius. Žinoma, jei miesto savivaldybė norėtų, šviečiančių suoliukų galime pastatyti ir daugiau. Jokių problemų nekiltų", – komentavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Per šviesų festivalį šitie suoliukai buvo iš visų pusių apstatyti mašinom, nei šis nei tas atrodė. Jei šventės metu draudžiamas eismas senamiestyje, kodėl tos mašinos ten stovėjo??? Kur ta brigada policininkų kur prieš keletą savaičių imitavo darbą stovėdami prie Biržos tilto?

!!!!

!!!! portretas
Pagaliau viešai išsakyta, kad senamiestis pergrūstas automobiliais!! Pėstiesiems jame nėra vietos! Senamiestis niekada neatgims, jei jame nepatogu vaikščioti ir ilsėtis. cituoju: aikštėje prie burlaivio "Meridianas". Ši vieta nelabai pasiteisino. Aikštėje buvo daug mašinų, žmonėms teko tarp jų laviruoti, kad pasiektų suoliukus ir galėtų pasėdėti.

21 amzius

21 amzius portretas
Geriau raud.kvartalu zibintai,ir vyrams gerai,ir moterims uzdarbis ir valstybei pelnas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių