Šviesoforas plieskė trimis spalvomis?

Saulėtą vakarą iš darželio namo veždamas du vaikus klaipėdietis Jūrininkų prospekte pateko į kvailą situaciją – sankryžoje eismą turėjęs reguliuoti šviesoforas plieskė trimis spalvomis. Bent jau taip pasirodė prie vairo sėdinčiam klaipėdiečiui.

Saulėtą vakarą iš darželio namo veždamas du vaikus klaipėdietis Jūrininkų prospekte pateko į kvailą situaciją – sankryžoje eismą turėjęs reguliuoti šviesoforas plieskė trimis spalvomis. Bent jau taip pasirodė prie vairo sėdinčiam klaipėdiečiui.

Vyras atvėrė mašinos langą ir nufotografavo jį sugluminusį šviesoforą.

"Tai yra Šilutės plento ir Jūrininkų prospekto reguliuojama sankryža. Aš tokį vaizdelį išvydau 18 val. vakaro šį pirmadienį. Tačiau tokias pat tris vienu metu degančias šviesas esu matęs ir anksčiau", – aiškino klaipėdietis.

Vairuotojas, supratęs, kad negali tinkamai įvertinti, kokia šviesa dega šviesofore, nusprendė vadovautis priešais skiriamojoje juostoje esančio šviesoforo nurodymais.

"Ta sankryža yra judri, vieną dieną ten nutiks nelaimė, jei ir toliau taip bus", – pastebėjo vairuotojas.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius aiškino, kad antradienį į Jūrininkų prospektą nuvykusi brigada jokio gedimo nerado.

"Veikiausiai žmogus matė saulės atspindžius. Dažnai taip nutinka ir daug kur. Saulė šviečia, ir vairuotojui atrodo, kad dega trys šviesoforo signalai. Joks gamintojas nesugeba padaryti kitaip", – aiškino A.Laurinavičius.

Šis Jūrininkų prospekto šviesoforas yra modernus. Netrukus mieste visi šviesoforai bus pakeisti naujais.

"Vieną pakeisime Mokyklos ir tris – Gedminų gatvėje. Po kelių savaičių tai padarysime. Nebeturėsime nė vieno seno šviesoforo Klaipėdoje", – tikino įmonės vadovas.

A.Laurinavičiaus teigimu, vairuotojus iš tiesų gali klaidinti tam tikru kampu į šviesoforą atsimušanti saulės šviesa.

"Tuo metu lemputės nebematyti, žmogus mato saulės spindulį. Saulės dar niekas nenugalėjo. Visus vairuotojus suglumina vaizdas. Gerai tai, kad tokiu atveju visi sustoja, apsižiūri ir tik įsitikinę, kad saugu, važiuoja", – kalbėjo A.Laurinavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas

Mantas portretas
Jūrininkų prospekte,kai saulė jai iš vakarų šviečia,važiuojant nuo Marių pusės į Rimkų pusė,dažnai atrodo,kad dega visos šviesoforo šviesos..Bet šviesoforas stovi ne vienas,tad tikrai galima įžvelgti,kokia šviesa dega.Aišku,reikia žiūrėti įdėmiai ir pristabdyti,nes greitis 70km/h. Kas su tais žmonėmis pasidarė nesuprantu.Ieško problemų ten kur jų nėra,ir vis kreipiasi į ziniasklaida dėl vienu ar kitų "problemų"..

o

o portretas
Jurininku prospekte galetu ir pakeisti , nes kai akina saule , tai tikrai , kad kai kam gali atrodyti , kad dega visi

HH

HH portretas
Dedei reikia tikrintis regejima.Fotkej matosi,kad dega zalias.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių