„Švyturio arena“ taps krepšinio klubo „Neptūnas“ namais

Naujai statomą uostamiesčio areną valdanti bendrovė „Klaipėdos arena“ pasirašė bendrą susitarimą su Klaipėdos krepšinio klubu „Neptūnas“. Remiantis susitarimu, naujoji „Švyturio arena“ taps šios krepšinio komandos namų arena.

„Neptūno“ direktoriaus Osvaldo Kurausko teigimu, namų arena Klaipėdos miesto krepšinio komandai ne tik suteiks puikias treniruočių ir varžybų sąlygas, bet taip pat leis deramai atstovauti savo gimtąjį miestą.

„Esu įsitikinęs, jog treniruotės ir varžybos naujoje arenos aikštėje mums suteiks pačias geriausias sąlygas tobulėti ir dar geriau pasirodyti ateinančio krepšinio sezono varžybose. Tikimės, jog prie geresnių rezultatų taip pat prisidės ir didesnis mūsų sirgalių būrys, kuriems varžybų stebėjimas čia bus tikrai patogesnis“, – sako jis.

Rudenį prasidėsiančio krepšinio sezono metu „Švyturio arenoje“ planuojama surengti nuo 20 iki 30 oficialių Baltijos krepšinio lygos (BBL), Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės rungtynių, kuriose žais „Neptūno” komanda.

„Manome, jog varžybų metu iki 5500 žiūrovų talpinsiančioje arenoje vyksiančios visos oficialios „Neptūno“ varžybos turėtų paskatinti daugiau klaipėdiečių ir miesto svečių domėtis šios komandos pasiekimais ir dažniau lankytis jos varžybose“, – sako UAB „Klaipėdos arena“ direktorė Jolita Krickė.

Jos teigimu, šis susitarimas taip pat turėtų ženkliai prisidėti ir prie didesnės arenos sporto renginių įvairovės.

„Švyturio arenoje” per ateinančius metus nuo sezono pradžios bus surengta ne mažiau nei 60 renginių. Beveik pusę planuojamų renginių sudarys užsienio atlikėjų ir grupių pasirodymai, kiek daugiau nei trečdalį sporto renginiai, likusią dalį - vietinių atlikėjų pasirodymai ir Klaipėdos savivaldybės renginiai.

Pagrindinė arenos erdvė – krepšinio aikštelė ir arenoje esančios erdvės, bus įrengtos vadovaujantis griežtais FIBA reikalavimais.

Šių metų rugsėjį „Švyturio arenos“ aikštėje taip pat vyks ir Europos krepšinio čempionato D grupės varžybos, kuriose susitiks Slovėnijos, Rusijos, Belgijos, Gruzijos, Bulgarijos ir Ukrainos krepšinio rinktinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va taip

Va taip portretas
Jeigu Neptūnas bus pirmame bent jau ketvertuke LKL, tai žiūrovų rinksis, o jei grybaus taip kaip šiemet, tai apie žiūrovus pamirškit...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių