„Švyturio Joninių nakties regata“ tampa tarptautine

Tradicine tapusią „Švyturio Joninių nakties regatą“ galima vadinti tarptautine. Apie ketinimus dalyvauti regatoje ir Kuršių mariose švęsti Ligo šventę pranešė Latvijos jachtos „Dana“ įgula iš kaimyninės Liepojos.

Vienintelė naktinė Klaipėdoje rengiama  „Švyturio Joninių nakties regata“ startuos ketvirtadienį, birželio 23 d. 21.30 val. ties Kruizinių laivų terminalu, o jame esančioje „Uosto Smuklėje“  birželio 24 d. bus surengta Regatos apdovanojimų ceremonija ir vakaronė.

Kaip sakė vienas iš regatos organizatorių Vilius Tamkvaitis, augantis Regatos dalyvių skaičius patvirtina, jog trečią kartą rengiama „Švyturio Joninių nakties regata“  prigijo ir yra laukiama. Šiais metais regatoje startuos daugiau nei 20 jachtų iš Klaipėdos, Mingės, Nidos, Vilniaus, Kauno ir Liepojos.

„Švyturio Joninių nakties regata“ išlieka originaliausia iš visų Klaipėdoje rengiamų buriavimo regatų - startuojama Joninių vakarą, o finišuojama paryčiais, priklausomai nuo vėjo. Buriuotojai turi galimybę ne tik pakovoti dėl prizų, bet ir pasigrožėti trumpiausios nakties saulėlydžiu, saulėtekiu ir nuostabia Kuršių Nerijos gamta. Šiais metais išlaikoma ir graži tradicija, jog po bemiegės nakties visi regatos dalyviai vaišinami pusryčiais, o Jonų arba Janinų dalyvavimas jachtų įgulose suteikia ir tam tikro pranašumo perskaičiuojant jachtų lenktyninius balus. Pasak V.Tamkvaičio, ne mažiau nei sportinis azartas svarbu ir galimybė dalyvauti varžybose paprastoms jachtoms su šeimyninėmis įgulomis, kurios tiesiog nori smagiai paburiuoti trumpiausią metų naktį.

2010 m. Joninių naktį oro sąlygos buvo permainingos. Palankus ir stiprus Šiaurės vėjas padėjo jachtoms gana greitai pasiekti Nidą. Kita vertus, grįžtant į Klaipėdą tokia vėjo kryptis buvo nepatogi ir teko daug laviruoti siaurame Kuršių marių farvateryje. Šiais metais oro prognozė pranašauja kaprizingą vėją, kuris rimsta Joninių naktį, taigi tai žada dar didesnę intrigą kovojant dėl greičiausios jachtos titulo.

Dar viena šių metų „Švyturio Joninių nakties regatos“ naujiena - buriuojanti grupė „AC/DC Projektas“ su jos lyderiu kapitonu Merūnu, kuris pažadėjo gerą nuotaiką Apdovanojimų vakaro metu su laiko patikrinta roko muzika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių