„Švyturio“ profsąjungos vadovas: alaus gamyba bus perkelta į Uteną

  • Teksto dydis:

Sprendimas atleisti dalį "Švyturio" alaus daryklos darbuotojų su padidėsiančiu akcizu alui visiškai nesusijęs, teigia įmonės profesinės sąjungos komiteto pirmininkas Raimondas Tamošauskas, pasak kurio, etatų mažinimas Klaipėdos įmonėje prasidėjęs jau prieš kurį laiką, rašo portalas delfi.lt.

R. Tamašauskas sakė, kad iš esmės visa alaus gamyba bus perkelta į Uteną. "Kalbama apie tai, kad Klaipėdoje yra nutraukiama "Švyturio" produkto gamyba. Bus paliekama tik restoranas ir "Raudonų plytų" alus gaminamas," - portalui teigė R. Tamošauskas.

Savo ruožtu "Švyturys-Utenos alus" vadovas Rolandas Viršilas akcentavo, kad Klaipėdos darykla nebus uždaryta. "Klaipėdą matome kaip mūsų "craft" alaus gamybos centrą, tam jau pradėjome daryti investicijas ir ruoštis", - sakė jis.

Praėjusią savaitę "Švyturys-Utenos alus" paskelbė, kad atsižvelgdami į nuo kovo 1 dienos 112 proc. padidėsiantį alaus akcizo tarifą ir su tuo susijusį alaus rinkos susitraukimą, reorganizuoja gamybos ir logistikos padalinius Klaipėdoje ir perskirsto gamybos pajėgumus. Pranešta, kad darbo neteks 20 žmonių.

Kad darbuotojų "Švyturys-Utenos alus" mažėja parodo ir "Sodros" duomenys. Pavyzdžiui, lygiai prieš metus, 2016-ųjų vasario 13 dieną joje dirbo 433 asmenys (dabar - 397).



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK

RK portretas
Grazint KL zigulinio gamyba, uzdaryt nereiks.

Liberalų

Liberalų  portretas
Nuopelnai Klaipėdai dideli - mažėja darbo vietų

to Alaus negeriu

to Alaus negeriu portretas
Oi, brolyti, kad tu žinotum kaip suomiai pageria... Pradedant nuo kelto is Est i Suomi ir jų švenčių šventimo... Tokias jie babkes išleidžia ir taip pageria (moterys net stipriau), kad atleisk...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių