„Švyturyje“ tvyro streiko nuotaikos

Alaus daryklos "Švyturys-Utenos alus" administracijai ir jungtinėms profsąjungoms nesutariant dėl kolektyvinės sutarties vykdymo, įmonėje vėl rengiamasi balsuoti dėl streiko.

Profsąjungos teigia, kad darbdaviui nesutinkant kelti įšaldytų atlyginimų pažeidžiama kolektyvinė sutartis, kurioje numatyta didinti algą pagal infliacijos rodiklius, trečiadienį informuoja dienraštis "Verslo žinios".

Darbdavių atstovai tvirtina, kad kolektyvinės sutarties nuosekliai laikomasi, o ji apibrėžia kriterijus, pagal kuriuos atlyginimai yra peržiūrimi - tai yra šalies vidutinio darbo užmokesčio pokyčiai, įmonės rezultatai ir padėtis darbo rinkoje.

Trejų pastarųjų metų infliacija, profsąjungų skaičiavimu, sudarė 12,4 proc., o įmonės finansinė padėtis ne tokia, kad nebūtų iš ko kelti atlyginimų: pernai "Švyturys-Utenos alus" uždirbo 54 mln. litų grynojo pelno, o savo akcininkams išmokėjo 100 mln. litų dividendų.

"Mes kalbame ne apie atlyginimų pakėlimą - tik siekiame, kad būtų kompensuoti praradimai dėl infliacijos", - pabrėžia Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos Klaipėdos regiono koordinatorius Raimondas Tamošauskas.

"Švyturys-Utenos alus" korporatyvinių reikalų direktorius Dainius Smailys sako, kad siūlymas kelti atlyginimus 12,4 proc. neatitinka nei rinkos realijų, nei šiandienos darbo rinkos aplinkybių.

Vidutinis "Švyturys-Utenos alus" darbininko (ne darbuotojo) atlygimas siekia 3,298 tūkst. litų ir per krizę nebuvo mažinamas.

Klaipėdos ir Utenos alaus gamybos įmonėse dirba 300 darbininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darbo liaudies atstovas

darbo liaudies atstovas portretas
darbininkai Privalome tylėti, kas per streikai kai krizė tokia :D

Dividendai

Dividendai portretas
tik keliems-pagrindiniams.

Nina

Nina portretas
O Dieve,kokia gera alga,kaip ten isidarbinti????
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių