„Švyturys-Utenos alus“ reorganizuos gamybos padalinį

Atsižvelgdama į daugiau kaip dvigubai išaugsiantį alaus akcizo mokestį ir su tuo susijusį alaus rinkos susitraukimą, bendrovė "Švyturys-Utenos alus" reorganizuoja gamybos bei logistikos padalinius Klaipėdoje ir perskirsto gamybos pajėgumus, kad šie atitiktų pasikeitusias verslo sąlygas. Aludariai tikina, kad ieškoti sprendimų, kaip išlaikyti bent dalį dabartinių darbo vietų ir tęsti veiklą toliau, yra priversti dėl dabartinės valdžios politikos alkoholio rinkos dalyvių atžvilgiu.

Darbuotojų nepaliks

Planuojama, kad "Švyturio" alaus darykloje iš dviejų, o sezono metu trijų pamainų liks tik viena. Atitinkamai sumažės ir logistikos padalinys Klaipėdoje.

Tai reiškia, kad abiejuose – gamybos ir logistikos – padaliniuose nebeliks 20 darbo vietų.

Įmonė pradėjo konsultacijas su "Švyturyje" veikiančiomis profesinėmis sąjungomis dėl šių darbo vietų panaikinimo.

Žadama, kad atleidžiamiems darbuotojams įmonė samdys profesionalius konsultantus, padėsiančius susirasti naują darbą, įmonės lėšomis pagalbą teiks įdarbinimo agentūra bei bus apmokėtas savanoriškas sveikatos draudimas vieneriems metams.

Rinka trauksis

Vidutinis atleidžiamo darbuotojo atlyginimas prieš atskaitant mokesčius siekia 1 011 eurų, todėl bendras biudžetas išeitinėms kompensacijoms sudarys apie 400 tūkst. eurų.

Valstybei mokesčių pavidalu atiteks daugiau kaip pusė šios sumos.

Įmonės analitikai prognozuoja, kad dėl padidėjusių mokesčių ir išaugusios alaus kainos legali alaus rinka jau šiais metais trauksis maždaug ketvirtadaliu. Planuojama, kad šiemet bendrai bus parduota apie 60 mln. litrų alaus mažiau nei 2016 m.

"Užimame apie 40 proc. rinkos, tad vien mūsų įmonė kitais metais pagamins 24 mln. litrų alaus mažiau nei pernai. Aišku, kad mažesniam kiekiui pagaminti reikia mažiau darbuotojų, mažiau krovėjų ir mažiau transporto. Privalome pertvarkyti gamybą taip, kad ji būtų efektyvi esant naujoms verslo realijoms", – teigė "Švyturio-Utenos alaus" generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Padalinio nenaikina

Įmonės vadovas pabrėžė, kad gamybos padalinys Klaipėdoje yra sumažinamas, o ne naikinamas, tad gamyba šioje darykloje ir toliau vyks pagal pakoreguotus planus.

"Švyturyje" nuo šiol bus koncentruota "Švyturio tradicinės kolekcijos" alaus rūšių bei vadinamojo craft "Raudonų plytų" išskirtinio skonio alaus gamyba.

Pasak R.Viršilo, reorganizuojami ne tik gamybos ir logistikos padaliniai – metų pradžioje visoje įmonėje sumažinta apie 20 darbo vietų visuose padaliniuose, įskaitant ir Vilniaus biurą.

"Skaudu, kai reikia atsisveikinti su gerai dirbančiais žmonėmis vien dėl išorinių verslo sąlygų pasikeitimų. Tačiau šio Seimo politikams nusprendus, kad akcizas didės penkiolika kartų daugiau, nei buvo patvirtinta anksčiau, akivaizdu, jog tai turi įtakos įmonėms ir darbo vietoms", – sakė R.Viršilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Kokie vargšai tie aludariai, pastoviai save stato į aukos vaidmenį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių