Taikiklyje – griozdai prie namų

Gyventojai širsta dėl daugiabučių kiemuose paliktų apleistų automobilių. Dažnas tokios transporto priemonės savininkas yra išvykęs į užsienį, todėl kontrolieriai jiems net negali skirti baudos.

Tikisi apvalyti miestą

Uostamiesčio tvarkdariai ėmėsi kiemuose paliktų nenaudojamų automobilių.

Gyventojai ir patys aktyviai informavo apie tokias transporto priemones. Kai kurios jų buvo suniokotos, apaugusios kerpėmis, sukiužusiomis padangomis, be stiklų.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai plušėjo centrinėje, taip pat pietinėje miesto dalyse.

Patikrinimo metu iš viso fiksuota 10 pamirštų mašinų. Jų savininkams tvarkdariai paliko lapelius su įspėjimais, nufotografavo. Bus aiškinamasi, kam mašinos priklauso.

"Geriau jau žmonės susitvarkytų savo automobilius be mūsų "pagalbos". Nereikėtų nei kaimynams skųstis, nei mums baudas išrašyti", – apibendrino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Baugina piniginės sankcijos

Apleistų transporto priemonių valdytojus drausmina tik baudų baimė.

V.Valys teigė, kad neeksploatuojamų automobilių patikrinimai vykdomi nuolat dėl tokių skundų gausos. Jų per dieną sulaukiama net po kelis.

"Dauguma automobilių savininkų po mūsų raginimų savo turtą pasiima. Nes sankcijos gana nemažos, ir paploninti piniginės niekas nenori", – įsitikinęs V.Valys.

Jei per nustatytą laiką apleista mašina nepašalinama ir negaunama jokio pateisinamo paaiškinimo iš valdytojo, kad jis užsienyje ar ligoninėje ir neturi galimybės įvykdyti šio reikalavimo, taikomos administracinės nuobaudos.

Vietos ir taip trūksta

Pirmą kartą baudos gali siekti nuo 70 iki 140 eurų. Antrąkart – nuo 140 iki 300 eurų ir transporto priemonės konfiskavimas.

Esą atvejai, kai apleistų automobilių savininkai, net ir įspėti, savo mašinų iš viešos vietos nepašalina, yra reti.

"Pavyzdžiui, savininkai būna išvykę iš Lietuvos ir nėra galimybės su jais susisiekti. Arba mašinos valdytojas yra miręs, o kitas žmogus dar nėra jos paveldėjęs. Ir dabar pasitaikė tokių situacijų Naikupės, Ligoninės gatvėse. Jeigu transporto priemonės trukdo eismui, Kelių policijos tarnyba turi teisę iškart nutempti automobilius be savininko sutikimo", – įspėjo V.Valys.

Sausį kontrolieriai gavo apie 40 pranešimų dėl apleistų automobilių.

Per pastaruosius trejus metus buvo pašalinta 570 neeksploatuojamų paliktų transporto priemonių.

Vietos daugiabučių kiemuose stygius klaipėdiečius verčia būti itin pilietiškus.

"Atrodytų, Klaipėda – ne toks jau didelis miestas. Bet gyventojus piktina tai, kad kiemuose trūksta vietos. Taip pat baiminamasi gaisrų, vagių", – teigė V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuomenė

 Visuomenė portretas
Kaunas,Taikos pr.117 namo prie šiukšlių konteinerių jau daug metų riogso šio namo DNS pirmininko K. Aleksandravičiaus nevažiuojantis trantas Ford markės automoilis valst. nr. GFR 241. Kokia tvarka gali būti name, jei nesugeba savo asmeninių reikalų susitvarkyti. Trantas tik užima vietą ir taip jau vargiai telpantiems normaliems automobiliams. GELBĖKIT.

df

df portretas
Daug laužo Daukanto 24

867203450

867203450 portretas
automobiliu supirkimas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių