Taką atnaujins iš pagrindų

Uostamiestyje ruošiamasi rekonstruoti dar vieną viešąją erdvę – pėsčiųjų taką, kuris driekiasi nuo Debreceno aikštės iki Gedminų gatvės. Planuojama, kad darbai prasidės šiemet.

Gyventojai ne kartą pirštais badė į šį taką ir prašė jį suremontuoti. Jo būklė – labai prasta, plytelės išsiklaipiusios, suskeldėjusios.

Taip pat trūksta suoliukų, nes dalis jų suniokota. Kai kuriose vietose gyventojai neturėjo net kur prisėsti. Tako nepuošė ir želdiniai. Dalis jų peraugę, akis bado krūmynai.

Tarp gyventojų šis takas – labai populiarus. Vaikštinėjant juo galima pamatyti ir mamas, stumiančias vežimėlius, ir vyresnio amžiaus žmones, ir vaikus.

Klaipėdiečiai džiaugėsi, kai buvo atnaujinta Debreceno aikštė ir jos prieigos. Žmonės vylėsi, kad ateis laikas ir tako remontui.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad takas bus atnaujintas iš pagrindų.

Numatyta įrengti atskirus dviračių ir pėsčiųjų takus, sutvarkyti želdinius. Vietoj kai kurių medžių ir krūmų ketinama pasodinti pavasarį savo žiedais džiuginsiančias sakuras.

Planuojama įrengti ir vaikų žaidimų aikšteles, treniruoklius, krepšinio aikštelę.

V.Švedas teigė, kad šis projektas buvo išplėstas – nuo Gedminų gatvės atsiras jungtis iki Žaliakelio, magistralinio dviračių tako.

Darbų konkursą planuojama paskelbti dar šiemet.

Pastaraisiais metais buvo atnaujinta Debreceno rajono aikštė, pernai buvo tęsiamas jos prieigų remontas. Tikimasi, kad dar šiemet bus imtasi atnaujinti ir minėtą taką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Atsibodot jau su savo sakuromis..mes ne azija..kam to reikia kičo

D.

D. portretas
Puiku. Tik darydami projektą, dar apmąstykit,kaip prie AIBĖS esančią alėjos dalį ir gazono dalį užtverti, kad nestatytų automobilių. Manau jei į tai nebus atkreiptas dėmesys, plytelės vėl bus suskaldytos, išsikraipiusios, o ir žalia veja nebus žalia, o tik purvo ,,vonia".

klp

klp portretas
Nemokamas patarimas - nepirkit naujų suolų, paimkit kiek reikia iš Debreceno aikštės, ten suolų akivaizdžiai per daug.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių