Tako virš kopų idėja įgauna kontūrus

Uostamiestyje neatsisakoma planų pajūryje nutiesti virš kopų pakilusį taką. Pabrėžiama, kad išskirtinis objektas padėtų saugoti kopas, želdinius, palengvintų neįgaliųjų apsilankymą pajūryje.

Miesto valdžios atstovams pristatyti pirminiai pasiūlymai, kaip toks objektas galėtų atrodyti.

Neseniai buvo aptartas pats tako sumanymas, vizija, o šįkart sudėlioti aiškesni kontūrai, kaip idėją pritaikyti konkrečiai Melnragės paplūdimiams.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tikino, kad uostamiestis turi unikalią galimybę pasipuošti išskirtiniu traukos objektu.

Įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas apibendrino, jog take turėtų atsirasti apžvalgos aikštelės, ketinama įkurdinti edukacinių priemonių.

Naujo objekto pasiūlymus parengęs bendrovės "Architektūra ir projektavimas" architektas ir direktorius Egidijus Monstavičius tikino, kad galutinė tako forma turėtų būti numatyta atsižvelgiant į šiuo metu susiformavusį kopagūbrį. Veikiausiai kažkur takas turės apeiti kopas.

Įvertinus žmonių srautus ir jų pasiskirstymą, numatoma, kad tako centre galėtų būti įrengta amfiteatro tipo apžvalgos aikštelė, kuri taptų šio objekto akcentu.

Take numatyti ir patogūs nuolydžiai žmonėms su negalia.

"Šis takas tarnautų kaip kanalas tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragių, padėtų paskirstyti pėsčiųjų srautą į pliažą, nuo kopagūbrio atvertų vaizdą į jūrą", – dėstė E.Monstavičius.

Pristatyme dalyvavęs ir pasiūlymus išklausęs uostamiesčio mero pavaduotojas Artūras Šulcas tvirtino, kad siūlomos tako idėjos siejasi su aplinkosauga, pabrėžiamas kopagūbrio tvirtinimas.

Pajūrį saugantys įstatymai ir tvarkos akcentuoja svarbų tikslą – išsaugoti kopas, todėl takas, kuris padėtų jį įgyvendinti, turi didesnę perspektyvą atsirasti. Be to, naujas objektas padėtų rūpintis vertingais želdiniais, sudarytų galimybę patogiau pajūryje lankytis neįgaliesiems.

Miesto vadovas pripažino tikintis tuo, kad naujas takas tikrai gali atsirasti.

"Jaučiu, kad bus labai daug ir sudėtingų derinimo procedūrų, bet jeigu netikėsi ir nepradėsi, apskritai nieko niekada nebus", – dėstė V.Grubliauskas.

Posėdžio metu sutarta, kad Klaipėdos savivaldybės atstovai žengs tolimesnius žingsnius, kad šis sumanymas būtų įgyvendintas.

Šią idėją dar turės įvertinti Aplinkos ministerijos ar kitų atsakingų institucijų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kieksargis

Kieksargis portretas
Nedarykite nieko. Gi pas mus pilna idiotų, kuriems nereikia nei grožio, nei patogumų. Būtinai sulaužys, išdraskys.

RK.

RK. portretas
Nieko negalima daryti, ko nebuvo sovietmečiu. Nieko, nes kitaip sovietinėms iškasenoms darosi nejauku, kad miestas žengia į priekį, o jie taip ir liko prie savo nenusisekusio gyvenimo geldos.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Gal geriau tada sala jūroje ties invalidų pliažu su malūnsparnių nusileidimo aikštele ir povandeniniu restoranu Naujieji Vasiukai
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių