Uostamiesčio taksi klientai: nuo verkšlenančių ant peties iki agresyvių maniakų

Uostamiestyje nuolat zujantys taksistai savo transporto priemonėje dažnai tampa ne tik vairuotojais, bet ir psichologais. Nuo taško A į tašką B vežami žmonės kelionę palydi gailiomis ašaromis, keiksmais bei juokingais nesusipratimais.

Uostamiestyje nuolat zujantys taksistai savo transporto priemonėje dažnai tampa ne tik vairuotojais, bet ir psichologais. Nuo taško A į tašką B vežami žmonės kelionę palydi gailiomis ašaromis, keiksmais bei juokingais nesusipratimais.

Jau keliolika metų taksistu dirbantis Olegas pripažino, jog šis darbas nėra vien tik grakštus laviravimas miesto gatvėmis.

Vyras pasakojo, kelionės metu tampantis ir pečiu, ant kurio norima išsiverkti, ir „atpirkimo ožiu“, sulaukiančiu keiksmų lavinos.

„Kartą teko vežti vyriškį, ką tik išsiskyrusį su žmona. Kelionės metu jis man pripasakojo tokių gyvenimo kuriozų, kad nei susapnavęs nebūčiau. Žinoma, išlipti nurodytoje vietoje jis nei neketino, tai dar bene valandą blaškėmės po miestą“, – prisiminė Olegas.

Bijodamas, jog vyras prieš save nekeltų rankos, taksistas iš mašinos jo neišprašė, nors ir sakė nemėgstantis beprasmiškų kelionių, po kurių klientas dažniausiai nesutinka mokėti nurodytos sumos.

Linksmesnių nuotykių papasakojo taksistas Saulius. Važinėjimas miesto gatvėmis, pasak jo, dažnai duoda gerą adrenalino ir vitamino C dozę.

„Kartą į mašiną įšoko vyras,  nurodė kur nuvežti, sakė labai skubantis. Pajudėjus vos kelis metrus jis pradėjo mane stabdyti, šaukdamas, jog palikome vaiką. Pasirodo, vos kelių metukų pyplį per skubėjimą jis pamiršo įsodinti į mašiną. Nieko neįtardamas aš ir nuvažiavau. Gerai, jog tas vaikas stovėjo ant šaligatvio kaip įkaltas“, – juokėsi vairuotojas.

Kitas linksmas įvykis nutiko dar jo darbo pradžioje. Stovėjimo aikštelėje prie automobilio priėjo mergina, tikindama, jog neturi pinigų, tačiau jai būtina pasiekti kitą miesto galą. Geraširdis Saulius sutiko jai pagelbėti.

Važiuodama per miestą ji vis dėkojo ir prašė paskubėti. Atvykusius į nurodytą vietą vairuotoją ir keleivę pasitiko pulkas velniais persirengusių merginų. Vaišindamos jį tortu ir brukdamos į rankas suvenyrus, mergvakario dalyvės juokavo: „Ar visas gražias merginas vežiojate už dyką?“.

Be linksmų įvykių, vyras pripažino dažnai susiduriantis ir su pavojais. Apgirtusių, agresyvių ar nemokių keleivių jo darbe pasitaiko į valias, tačiau su tokiais Saulius jau įpratęs dirbti – pamatęs įtartiną asmenį už kelionę jis susimokėti liepia iškart arba į nurodytą vietą nuvežti atsisako.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių