Taksistas pamiršo grąžą?

Ne į visų uostamiesčio taksi paslaugomis pasinaudojusiųjų pinigines sugrįžta jiems priklausanti grąža. Į tokią situaciją neseniai pateko viena garbaus amžiaus klaipėdietė. Vežėjų atstovai tokiais atvejais keleiviams pataria išlikti principingiems ir reikalauti jiems priklausančių pinigų.

Garbaus amžiaus moteris tvirtino skaudžiai nusivylusi vienos Klaipėdos taksi firmos paslaugomis.

Praėjusią savaitę iš Alyvų gatvės į miesto centrą 77 metų amžiaus gyventoja važiavo taksi. Tąkart kelione ji liko patenkinta ir pasidžiaugė profesionaliu vairuotojo elgesiu.

Moteriai jau sunku judėti, todėl ir namo grįžti ji nusprendė taksi. Klaipėdietė vėl paskambino tos pačios firmos numeriu. Šįkart kelionė jai paliko kitokių įspūdžių.

Pasiekus galutinį tikslą, taksometras parodė, jog už įveiktą atstumą moteriai teks atseikėti 2,60 euro.

Gyventoja pasakojo vairuotojui davusi tris eurus, tačiau 40 centų grąžos taip ir neatgavusi.

"Man tie 40 centrų – pinigai. Nei kvito, nei "ačiū" nesulaukiau", – apgailestavo klaipėdietė.

Vežėjų atstovai neskubėjo neigti, kad tokių nemalonių incidentų uostamiestyje nepasitaiko, tačiau patikino, jog situacijų, kai keleivis neatgauna grąžos, pasitaiko labai retai.

Klaipėdos taksi vežėjų asociacijos pirmininkas Michailas Zbarazskis teigė, jog klientė iš vairuotojo galėjo pareikalauti jai priklausančios grąžos.

"Tai yra vairuotojo atsakomybė, jis privalo atiduoti grąžą", – tvirtino pašnekovas.

Tiesa, svarstoma, kad taksi vairuotojas pensininkei priklausančių 40 centų galėjo neatiduoti ne todėl, jog sumanė apgauti senolę, o tiesiog netyčia ir ne iš piktų paskatų.

Neatmetama, kad galbūt moteris suskubo išlipti ir tiesiog įvyko nesusipratimas.

"Klaipėdoje dėl grąžos tikrai nėra problemų. Tokie atvejai labai reti. Vairuotojai visada atiduoda iki cento", – tvirtino M.Zbarazskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusimanantis

Nusimanantis portretas
Reiketu apvalint sumas tiesiog iki euro ar 50ct... Kol del centu pjautis nepradejom

Vietine

Vietine portretas
Net keleta kartu yra teke ilgai reikalauti kad atiduotu graza ir paskui dar klausytis moralizavimu ir bambejimu kol taksistas jos ieskojo. Beje viena karta irgi tebuvo 40 centu. Geram ir maloniam taksistui negaila palikti bet kai naglai pasisavina jau principo reikalas. Pinigus jie uzsidirba, gauna alga. O "arbata" irgi reikia uzsidirbti o ne pasiimti savavaliskai klietu pinigus...

Studentė

Studentė portretas
Taksi ima pinigus ne tik už atstumą nuvažiuotą, bet ir už laiką.. labai gaila, kad tik vienetai taksistu pasirenka trumpesni ir mano atžvilgiu pigesnį atstumą lyg namų. P.S. su švyturio taksi važinėju dažnai, nuotaikingiems taksistams negaila palikti grazos, bet kitiems tikrai gaila ir taip pogi nesu sulaukusi savo grazos is taksisto :))) Liūdna, manau daug kas nesulaukia, tik niekas garsiai apie tai nesako.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių