„The Tall Ships Races Baltic 2009“ – pristatyta užsieniečiams

Regata „The Tall Ships' Races Baltic 2009“ buvo pristatyta Vilniuje viešintiems aukštiems užsienio valstybių pareigūnams. Renginyje aptartos ir didžiųjų burlaivių denių nuomos galimybės.   

Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus kvietimu į renginį susirinko ambasadoriai, konsulai, ambasadų darbuotojai, užsienio šalių prekybos rūmų atstovai Lietuvoje iš Rusijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Vokietijos, Lenkijos ir kitų šalių.

Merui pasveikinus susirinkusiuosius, Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovė Ina Šidlauskienė kartu su svečiais pasidžiaugė, jog šiemet finišuoti Klaipėdoje užsiregistravo itin daug laivų, tarp kurių net 19 didžiausių A klasės, kurių ilgis didesnis nei 40 metrų, tradicinio apiburinimo laivų.

Sužinojęs, jog iš jų net keturi yra su Lenkijos vėliava bei užsiregistravo dar vienuolika kitų klasių Lenkijos burlaivių, Lenkijos konsulas Tadeuszas Jerzys Maciolas žadėjo, kad su Lenkijos vėliava atplauksiančių burlaivių turėtų būti dar daugiau. Ščečinas regatos finišo uostu buvo 2007-aisiais, tuomet uoste prisišvartavo 96 burlaiviai iš 16 šalių ir daugybė lydinčių laivų, tad konsulas tikino suprantąs, ką reiškia tokia šventė ir kokia atsakomybė tenka organizatoriams.

Svečiai domėjosi ir kitais renginiais, programomis, vyksiančiomis Klaipėdoje „The Tall Ships Races' Baltic 2009“ finišo metu, tad I.Šidlauskienė, pati dalyvavusi ne vienoje regatoje, papasakojo, koks šurmulys apims miestą ir kokių reginių tikėtis burlaivių parado metu. Tuo pačiu užsienio šalių atstovams pristatyta didžiųjų burlaivių denių nuomos galimybė.

„Burlaiviai įspūdingi, įgulas sudaro daugybė žmonių, rengiamos mokomosios programos, tačiau jų išlaikymas atsieina labai brangiai. Todėl viena iš paramos formų yra šventės, pristatymai, renginiai burlaiviuose finišo metu, kuriuos siūloma surengti organizacijoms, įmonėms ir atskiriems asmenims. Tai ir savotiškas jūrinių tradicijų puoselėjimas“, - pasakojo Ina Šidlauskienė.

„The Tall Ships Races' Baltic 2009“ regata Klaipėdoje finišuos šią vasarą ir Klaipėdos uoste žiūrovų ir buriuotojų entuziastų lauks liepos 31 - rugpjūčio 3 dienomis. 


Šiame straipsnyje: tall ship races

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių