Tamsiaodžiui – užtrenktos durys į naktinį klubą

Klaipėdoje antrus metus studijuojantį Turkijos pilietį pribloškė lietuvių netolerancija, kuri, jo žodžiais tariant, mieste pasireiškia vis dažniau. Jaunuolio kantrybė visiškai išseko, kai savaitgalį jis nebuvo įleistas iš eilės net į kelis naktinius klubus.

Bado pirštais ir laiko teroristu

Šiuo metu uostamiestyje gyvenantis ir viename universitete išsilavinimo siekiantis turkas kratėsi viešumo ir pageidavo išlikti anonimas.

Pašnekovo žodžiais, per pusantrų metų, praleistų Klaipėdoje, jam teko patirti itin nemalonių išgyvenimų. Net visai nepažįstamų žmonių užgauliojimus.

Pastarieji esą dar sustiprėjo prasidėjus didžiajam pabėgėlių krizės bumui.

"Tai, kad bobulytės autobusuose į mane bado pirštais, o "išradingumo" nestokojantys paaugliai numeta kokį nors sąmojį apie bombas ir teroristus, seniai nebestebina. Šiaip jau esu kantrus, taktiškas žmogus, nemėgstu konfliktų ar aiškinti kitiems, ką jie turi galvoti. Tačiau pastarieji įvykiai išvedė iš pusiausvyros, net privertė susimąstyti, ar turėčiau mesti mokslus ir grįžti namo", – apmaudavo pašnekovas.

Jaunuolis įsitikinęs, kad vėlyvą šeštadienio vakarą apsaugos darbuotojų buvo diskriminuojamas būtent dėl savo tautybės.

"Be abejonės, atrodau kitaip nei lietuviai – tamsesnės odos, rudų akių, juodais it anglis plaukais, taip pat esu gana uždaras, man sunku užmegzti naujas pažintis. Tačiau tai nėra priežastis neįleisti manęs ten, kur priimami net sunkiai ant kojų pastovintys žmonės", – stebėjosi turkas.

Palaikė čečėnu

Lietuviškai nekalbantis turkas per vieną vakarą bandė patekti į tris uostamiestyje esančias pasilinksminimo vietas – barą ir du muzikinius klubus.

Nė į vieną jų įkelti kojos studentui nepavyko, o galiausiai net sulaukė priekaišto dėl savo išvaizdos.

"Su manimi tą vakarą buvę draugai, tarp kurių – keli amerikiečiai ir du lietuviai, tiesiog nustėro. Jiems apsaugininkas atidarė duris, o mane lyg kokį nusikaltėlį pasistūmėjo į šalį. Kai pradėjau anglų kalba klausinėti, kas negerai, nieko neatsakė. Kaip vėliau sužinojau, augalotas vyras mano bičiuliams trumpai drūtai išrėžė, kad "čečėnų viduje nebus, nes problemų nereikia", – nemalonų incidentą atsiminė jaunuolis.

Pašnekovas tikino, kad buvo visiškai blaivus, nes vartoti alkoholį neleidžia įsitikinimai.

Tuo metu kiti su juo buvę vaikinai – lengvai išgėrę.

"Labai nemaloni patirtis, pasijutau apgailėtinai. Juk vakaras buvo sugadintas ne tik man, bet ir mano bendrakursiams. Ateityje vargu ar sutikčiau dar kartą rodytis toje vietoje", – apmaudą liejo jaunas vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Man labai apmaudu, kad jūs tokie netolerantiški žmonės vieną dieną turėsit, o gal jau ir turit vaikų ir juos auklėsit taip pat. Gėda. Tikrai nuoširdžiai gėda.

Jei turi lietuvių-kursiokų

Jei turi lietuvių-kursiokų portretas
draugų laisvai pareisi ir niekas nekibs.Vistik reikėtų atsiminti, kad ponai yra svečiuose.Nepumpuoti teisių, kurių vietiniai nelabai žino.Lygtai mes nežinome kokio galo šie juodukai Lietuvoje, o ne vienoje iš 82 gražių Islamo šalių.Taigi užsitempę mūsų šalį lyg skudurą ant galvos tykoja kuo greičiau prasimušti link Vokietijos.Ar Skandinavijos.Vienintelis siekis.O toliau...Ne nedirbti-gerai gyventi:D)

Anonimas

Anonimas portretas
na ir gali pust is kur atvykes jokio cia praradimo
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių