Iš tarnybos atleistas Palangos užkardos pareigūnas

Po tarnybinio patikrinimo iš tarnybos atleistas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos Sargybų būrio pasienietis. 

Pakrančių apsaugos rinktinės vadas pulkininkas Vainius Butinas šį pareigūną iš vidaus tarnybos įsakė atleisti už VSAT pareigūno vardo pažeminimą. 

Balandžio 20 d. šis pasienietis, būdamas ne tarnybos metu, neuniformuotas, vairuodamas nuosavą automobilį, buvo sustabdytas Skuodo mieste. 

Patikrinus jo blaivumą vyresniajam puskarininkiui nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1,01 promilės. 

Pasienietis Valstybės sienos apsaugos tarnyboje dirbo nuo 1993 m.

Po atlikto tarnybinio patikrinimo griežčiausios nuobaudos skirtos ir trims VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnams.

Laikinai einantis Lazdijų rinktinės vado pareigas pulkininkas leitenantas Deividas Kaminskas penktadienį šiuos pasieniečius iš vidaus tarnybos įsakė atleisti už VSAT pareigūno vardo pažeminimą.

Gegužės 9 d. naktį per Lazdijų rinktinės Imuniteto poskyrio pareigūnų atliktą patikrinimą tarnyboje buvusiems Kapčiamiesčio užkardos vyresniesiems pasieniečiams ir jaunesniajam specialistui buvo nustatytas neblaivumas - atitinkamai 1,66, 0,63 ir 0,19 promilės.   Vienas iš jų turėjo beveik 19 metų vidaus tarnybos stažo, kitas tarnavo ilgiau nei 15 metų.

Dar vienas šios pamainos pareigūnas buvo blaivus, bet miegojo tarnybiniame automobilyje. Šiam vyresniajam pasieniečiui už Sienos kontrolės nuostatų ir Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklių pažeidimus skirta tarnybinė nuobauda - perkėlimas į žemesnes pareigas.


Šiame straipsnyje: girtas pasienietis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių