Tarp dailiausiai rašančių Lietuvoje – gimnazistė iš Klaipėdos

Baigėsi pirmą kartą Lietuvoje organizuotas Dailyraščio konkursas „Rašom! 2011“. Vilniuje vykusiame konkurso finale kiekvienoje grupėje – 3–6 klasių moksleivių, 7 klasių ir studentų, suaugusiųjų – varžėsi po 10 dalyvių. Išrinkti trys dailiausią ir viena originaliausią rašyseną turintys Lietuvos gyventojai.

Vyresniųjų klasių ir studentų grupėje dailiausiai rašančia pripažinta Dovilė Kavaliauskaitė iš Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos.

„Rašom! 2011“ vyko dviem etapais. Pirmajam konkurso turui savo darbus atsiuntė daugiau kaip 11 300 gyventojų: nuo trečiosios klasės moksleivių iki senjorų. Buvo atrinkta 30 dailiausiai parašytų darbų, kurių autoriai susirungė konkurso finale.

Dailyraščio konkurso I vietos nugalėtojai apdovanoti kruizine kelione Ryga–Stokholmas–Ryga.

„Rašymas ranka XXI amžiuje yra iššūkis – tai prasminga. Tikiu, kad Nacionalinis dailyraščio konkursas taps tradiciniu reginiu Kovo 11-osios išvakarėse“, – „Rašom! 2011“ finaliniame renginyje dėkodamas dalyviams ir organizatoriams sakė Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikinu

sveikinu portretas
moksleivę Kavaliauskaitę,Šaunuolė.

sveikinu

sveikinu portretas
moksleivę Kavaliauskaitę,Šaunuolė.

Taip

Taip portretas
noreciau pamatyti jos rasta,nes as t.p. nuo pirmos klases buvau giriama,kad pats graziausias mano rastas.Tik gal nesuprantu ka reiskia dailiausias nuo graziausio?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių