Tarp gatvės gimnastų – ir 11-metis

Savaitgalį uostamiestyje antrą kartą vyko gatvės gimnastikos varžybos "Pajūrio taurė 2016". Jaunieji entuziastai Girulių miške esančioje lauko gimnastikos aikštelėje pademonstravo neeilinius sportinius sugebėjimus.

Buvo varžomasi trijose skirtingose rungtyse: laisvojo stiliaus, kitaip dar vadinamo "Free-style", bazinių pratimų ir bazinių pratimų su 24 kg svoriu. Šiemet atsirado keli pakeitimai laisvojo stiliaus rungtyje.

Į renginį atskubėjo gimnastai net tik iš Klaipėdos, bet ir Šilutės, Plungės, Kauno, Vilniaus bei kitų miestų. Iš viso pasirodė 29 jaunuoliai.

"Nors dalyvių nebuvo labai daug, tačiau visi jie – neabejotinai verti dėmesio. Turėjome ir vieną 11-metį, kuris išties visus nustebino savo pasirodymu", – neslėpė susižavėjimo vienas iš renginio organizatorių Šilojų seniūnaitijos seniūnaitis Aurimas Mockus. Vyro iniciatyva Girulių miške atsirado lauko gimnastikos aikštelė, kur vyko renginys, bei treniruokliai.

Taip pat įvykti varžyboms padėjo klaipėdietis, gatvės gimnastas Valentinas Zubė.

Pagrindinis prizas – gatvės gimnastikos varžybų taurė buvo skiriama laisvojo stiliaus rungties nugalėtojui. Juo tapo Remigijus Juška iš Plungės. Antros ir trečios vietų prizininkai – panevėžietis Arnas Lebedevas ir šilutiškis Giedrius Rimkus.

Džiugas Jucius iš Šilalės geriausiai pasirodė bazinių pratimų su 24 kg svoriu rungtyje.

Bazinių pratimų be svorio rungtyje nenugalimas buvo G.Rimkus.

Mintis surengti varžybas organizatoriams kilo pasaulyje išpopuliarėjus gatvės gimnastikai. Tokiu būdu siekta suburti sportuojančius ir aktyvų laisvalaikį propaguojančius jaunuolius.

Pernai vykusios "Pajūrio taurės" metu buvo pasiektas Lietuvos rekordas. Per maždaug 9.53 min. klaipėdietis V.Zubė dešine koja padarė 116 pritūpimų. Taip pat pagerino ir savo asmeninį geriausią pasiekimą, kuris iki tol buvo 109 pritūpimai per 10 min.

Praėjusių metų laisvojo stiliaus rungties nugalėtoju tapo ir pagrindinį trofėjų į Kėdainius išsivežė Michailas Chlebopaševas, antroje vietoje liko šilutiškis Justas Mizgeris, trečiojoje – Marius Praniauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oghò

Oghò portretas
Geros varžybėlės!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių