Tarp seimūno ir seniūnaičio – praraja

Į Klaipėdoje išrinktą Seimo narį pagalbos kreipęsis seniūnaitis pusantro mėnesio nesulaukė jokio atsakymo. Seimūnas neįžvelgė, kad ignoruoja rinkėjus, ir patį seniūnaitį apkaltino nerimtu požiūriu į darbą.

Į Klaipėdoje išrinktą Seimo narį pagalbos kreipęsis seniūnaitis pusantro mėnesio nesulaukė jokio atsakymo. Seimūnas neįžvelgė, kad ignoruoja rinkėjus, ir patį seniūnaitį apkaltino nerimtu požiūriu į darbą.

Pasiūlė atlygį

Į Pajūrio vienmandatėje apygardoje, kuriai priklauso ir dalis uostamiesčio, išrinktą Seimo narį Praną Žeimį Sulupės seniūnaitijos seniūnaitis Saulius Liekis kreipėsi dar liepos pradžioje.

Prašymo esmė – finansinė parama.

"Kai skirstėme bendruomenių veiklai skatinti skirtus pinigus, lėšų užteko ne visoms paraiškoms, todėl dalis jų buvo atmesta. Tada ir pagalvojau, kad reikia ieškoti kitų galimybių, ir išsiunčau laišką į oficialų Seimo nario P.Žeimio paštą. Tačiau jau rugpjūčio vidurys, o atsakymo – jokio. Šiek tiek apmaudu", – neslėpė S.Liekis.

Rašte jis prašė, kad parlamentaras prisidėtų prie dirbtinės dangos mažojo futbolo aikštelės, esančios netoli Vydūno vidurinės mokyklos, sutvarkymo.

Aikštelėje kasdien nuo ryto iki vakaro žaidžia vaikai, todėl tokios apkrovos nebeatlaikė apsauginės lentos, kurios atlieka tvoros funkciją. "Vaikai ar jų tėvai patys bando tvarkyti tą aikštelę, prikalė kažkokių lentų, durų, labai negražiai atrodo. Reikėtų pakeisti sulaužytas lentas naujomis, teikiau tokią paraišką finansuoti iš bendruomenėms skirtų pinigų, tačiau jų neužteko", – aiškino S.Liekis.

Už finansinę paramą jis P.Žeimiui siūlė ir atlygį – aikštelėje surengti futbolo turnyrą Seimo nario vardo taurei laimėti.

Tikrino po laidotuvių

"Taip parlamentaras turėtų progą pabendrauti ir su bendruomene, kuri jį išrinko į Seimą. Gaila, kad Pajūrio apygarda tokia nuskriausta, nes apima ne tik dalį Klaipėdos, bet ir Palangą bei Neringą. P.Žeimys – palangiškis, todėl klaipėdiečiams tikrai trūksta jo dėmesio", – įsitikinęs S.Liekis.

Pats P.Žeimys buvo priešingos nuomonės. Jo teigimu, visai nesunku dirbti apygardoje, apimančioje tris miestus.

"Jei reikia, būnu ir Klaipėdoje, ir Palangoje, ir Neringoje. Pavyzdžiui, Klaipėdoje iškilo problema dėl sudaužytos "Nendrių stotelės". Tai net po tėvo laidotuvių, veždamas namo seserį, prasukau pro Smeltės kvartalą pažiūrėti, ar ta stotelė sutvarkyta", – tvirtino seimūnas.

Tarpininkaus, bet nerems

Jis stebėjosi, kodėl seniūnaitis jam parašė elektroniniu paštu, o ne paskambino. "Kažkoks nerimtas tas seniūnaitis. Puikiai žino, kad atostogų metas, o įmeta elektroniniu paštu žinutę ir skundžiasi, kad nesulaukia atsakymo. Vilniuje nesu nuo liepos pradžios, nuo tada ir netikrinau darbo elektroninio pašto. Tačiau telefonu esu pasiekiamas. Juk galėjo pasiskambinti, susitarti dėl susitikimo ir būtume viską apkalbėję", – tikino P.Žeimys.

Nors ir neskaitė seniūnaičio laiško, politikas iškart užbėgo įvykiams už akių tvirtindamas, kad futbolo rėmėju būti neketina.

"Galiu patarpininkauti tarp savivaldybės ir seniūnaitijos dėl aikštelės sutvarkymo, tačiau remti nieko neketinu. Paskutinį kartą asmeniniais pinigais rėmiau senjorų bendruomenę, tai dar futbolininkų man betrūko. Ši situacija man labiau panaši į kažkokius politinius povandeninius žaidimus", – įtarus buvo Seimo narys.

Beje, seimūnas ir seniūnaitis priklauso skirtingoms partijoms: P.Žeimys – konservatorius, o S.Liekis – liberalcentristas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių