Tarptautinėje jūrų perkėloje – vilkikų eilės

Tarptautinėje jūrų perkėloje – vilkikų eilės. Iš Rusijos į Vakarų Europą prekes gabenantys vairuotojai eilėje į keltą prastovi net iki savaitės. Vilkikų eilės jūrų perkėloje susidarė Rusijai ir Lenkijai niekaip nesusitariant dėl dvišalių leidimų.

Trijų–keturių kilometrų eilė į tarptautinę jūrų perkėlą beveik nejuda. Per dieną į priekį pasistumiama vos per du–tris automobilius. Kai kurie vairuotojai sako čia lūkuriuojantys jau penktą–šeštą dieną.

„Vandens einame į uostą – labai toli. Tualetų yra, bet nėra dušo. O valgyt gaminamės patys, važiuojam produktų į parduotuvę“, – apie kasdienybę eilėje kalbėjo tarptautinių reisų vairuotojas Anatolijus Ziminas.

„Gerai, kad dar prekės negendančios, bet baigiasi dienos, kai galime būti Europoje“, – sakė kitas vairuotojas Aleksandras Sachackijus

Vilkikų eilė tarptautinėje jūrų perkėloje susidarė prieš savaitę. Dauguma vairuotojų – iš Rusijos prekes gabenantys į Vakarų Europą. Jų teigimu, Lenkija vilkikų su rusiškais numeriais neįleidžia, todėl vienintelis kelias patekti į Europą – keltu per Klaipėdą, Rygą ir kitus uostus.

„Lenkijos ir Rusijos ministerijos, sudariusios mišrią komisiją, paskutinį mėnesį nesutarė, kaip elgsis kitą ketvirtį, ir tiesiog neturi leidimų: nei Rusija į Lenkiją įvažiuoti, nei Lenkija į Rusiją įvažiuoti“, – situaciją aiškino „Linavos“ viceprezidentas Julius Misiūnas.

Kompanijos „DFDS Seaways“ vadovai sako, kad išgirdę apie Lenkijos ir Rusijos nesutarimus, tikėjosi didesnių automobilių srautų. Tačiau juos suvaldyti esą nėra taip lengva.

„Mes dabar turim visus reisus pilnus ir daugelis reisų yra apkrauti 100 proc. Tai labai sunku surasti naujam srautui vietų laive“, – aiškino „DFDS Seaways“ Komunikacijos ir viešųjų ryšių vadovas Baltijos regionui Vaidas Klumbys.

Į Kylį apie pusantro šimto automobilių talpinantys keltai kursuoja kasdien, tačiau iš papildomo srauto patenka vos trys–penki vilkikai. Keltų kompanijos vadovai sako, kad tik ketvirtadieniais keltai yra mažiau apkrauti ir iš susidariusios didžiulės eilės bus galima paimti iki 60 vilkikų. „DFDS Seaways“ vadovai neslepia, kad kol kas naujų užsakymų į Kylį kompanija nebepriima, o susikaupusį vilkikų srautą galbūt pavyks išplukdyti per tris ar daugiau savaičių.

„Sprendimas, kuris  galėtų būti ir patrauklus klientui – pasiūlymas pasinaudoti švediška linija. Jau apie 30 vilkikų su rusiškais numeriais perplukdėm šita linija į Švediją ir po to jie per Daniją nuvažiavo į Vokietiją“, – apie alternatyvas pasakojo V. Klumbys.

Panaši situacija, kai tarptautinėje jūrų perkėloje buvo nusidriekusios vilkikų eilės, buvo ir prieš penkerius metus. Tuomet prireikė poros mėnesių, kol viskas stojosi į įprastas vėžes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

audrius

audrius portretas
Petrai manai laivai taip tik stovi kur nors uostuose nenaudojami ir laukia kol kažkur reikės skyles užkamšyti? čia ne autobusas kad prireikė ir išnuomavai

LIUKS

LIUKS portretas
Papildomas uždarbis keltams.

PETRAS PIKŠRYS

PETRAS PIKŠRYS portretas
Kodėl Perkėla nefrachtuoja papildomo kelto padidėjusiam automobilių srautui perkelti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių