Tarptautinis folkloro festivalis „Europiada“ Klaipėdoje – kitąmet

Labai tikėtina, kad tarptautinis folkloro festivalis „Europiada“ į Klaipėdą grįš kitą vasarą. Belieka sulaukti, kad miesto tarybos nariai pritartų naujam sutarties priedui.

Milžiniškas folkloro renginys uostamiestyje turėjo vykti pernai, tačiau planus sujaukė pandemija.

Festivalio tarptautinis organizacinis komitetas 2022-aisiais „Europiados“ šeimininkės teises, jau trečią kartą atidėdamas datą, suteikė Klaipėdai, o Trapanio (Italija) miestas, kuris tais metais turėjo organizuoti festivalį, jas perims 2023-iaisiais.

Toks komiteto sprendimas rodo didžiulį pasitikėjimą Lietuvos uostamiesčiu.

Šia žinia pasidalijęs savo „Facebook“ paskyroje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas neslėpė džiaugsmingų emocijų.

„Kantrybė – dangų pelno. Taip byloja tautos išmintis. Sulaukėme ne tik mūsų valandos, bet ir didžiulio pasitikėjimo Klaipėda, jos gebėjimu, išsiveržiant iš visą pasaulį sukausčiusių pandemijos gniaužtų, suorganizuoti tikrą Europos folkloro olimpiadą! Tikimės, kad solidžių ir kompetentingų „Europiados“ organizatorių pasitikėjimas ir tikėjimas Klaipėdos galimybėmis įkvėps ir miesto politikus, pritariant naujam sutarties priedui dėl puikios būsimosios šventės Klaipėdoje 2022 m.“, – feisbuke apie kitų metų liepos 14–17 d. planuojamą šventę rašė V.Grubliauskas.

Miesto taryba turėtų imtis spręsti, ar pritarti perkelti festivalio datą.

Pasak mero, dėl to miestas neturėtų renginiui skirti daugiau, nei numatyta biudžeto pinigų.

Kada miesto taryba svarstys šį klausimą, kol kas nežinia.

Kol sprendimo nėra, visu 100 procentų teigti, kad planai surengti mieste tarptautinį festivalį bus įgyvendinti, neįmanoma.

„Europiada“ kasmet vyksta vis kitoje šalyje. Festivalis itin retai sugrįžta į jau aplankytą miestą.

Klaipėdoje „Europiada“ nugriaudėjo 2009 m., todėl dar kartą iškovota teisė organizuoti šį spalvingą renginį – išskirtinis uostamiesčio pasiekimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių