Taryba pradėjo narstyti miesto biudžetą

Klaipėdos taryba suskato analizuoti miesto biudžetą. Pirmieji tuo užsiėmė Finansų ir ekonomikos komiteto nariai. Didelių priekaištų politikai neturėjo, bet jiems užkliuvo laikinojo tilto per Danę sumontavimas, Vasaros estrados pastatų griovimas, nakvynės namų remontas.


 

Klaipėdos taryba suskato analizuoti miesto biudžetą. Pirmieji tuo užsiėmė Finansų ir ekonomikos komiteto nariai. Didelių priekaištų politikai neturėjo, bet jiems užkliuvo laikinojo tilto per Danę sumontavimas, Vasaros estrados pastatų griovimas, nakvynės namų remontas.

Pinigai – saugomiems pastatams

Šiemet miesto biudžetas sieks per 139 mln. eurų. Jis yra 16 mln. eurų didesnis nei praėjusių metų.

Augimui didžiausią įtaką turėjo gyventojų pajamų mokestis. Prognozuojama, kad jo į miesto biudžetą bus surinkta 9,8 mln. eurų. Tai 13,8 proc. daugiau nei pernai.

Didėja finansavimas ir beveik visoms miesto biudžeto programoms.

Miesto urbanistiniam planavimui šiemet ketinama skirti 10,2 mln. eurų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės, daugiausia pinigų šioje programoje yra numatoma detaliųjų planų, žemės sklypų planų rengimui.

Taip pat 83,5 tūkst. eurų žadama skirti kultūros paveldo objektų fasadų atnaujinimui.

Subalansuoto turizmo skatinimo ir vystymo programai šiemet turėtų atitekti beveik 2,2 mln. eurų. Daugiausia lėšų žadama panaudoti pasiruošimui vyksiančioms regatoms, taip pat Klaipėdos pilies ir bastionų komplekso restauravimo ir atgaivinimo darbams tęsti, Jono kalnelio ir prieigų sutvarkymo techninio projekto rengimui.

Pirks naujų kompiuterių

Savivaldybės valdymo programai šiemet numatyta skirti beveik 14,7 mln. eurų. Išlaidos išaugo dėl patvirtintos naujos darbo užmokesčio skaičiavimo metodikos. Atsiras naujų darbuotojų Viešosios tvarkos skyriuje, sekretoriate, taip pat padidėjo mero, vicemerų algos, išmokos tarybos nariams.

Pinigų reikės ir patalpų remontui. Yra numatyta suremontuoti patalpas S.Daukanto gatvėje, kur persikels Viešosios tvarkos skyrius, ir erdves, esančias Laukininkų gatvėje, kur įsikūręs Socialinės paramos skyrius.

Numatyta atnaujinti ir Liepų gatvėje esančio savivaldybės pastato fasadą. Šie darbai buvo suplanuoti pernai, bet dėl trukdžių juos teko atidėti.

Taip pat ketinama Viešosios tvarkos skyriui nupirkti automobilį, atnaujinti senus kompiuterius, savivaldybės darbuotojams – kopijavimo aparatus.

Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros programai numatyta skirti 232 tūkst. eurų. Didžiausia suma atiteks miesto ekonominės plėtros strategijos parengimui.

Tiltas – per brangus?

Susisiekimo sistemos ir priežiūros plėtros programai norima atseikėti beveik 9,5 mln. eurų. R.Kambaraitė atkreipė dėmesį, kad į ją dar nėra įtrauktos Lietuvos automobilių kelių direkcijos skirtos lėšos gatvių priežiūrai ir remontui. Tai bus padaryta, pasirašius sutartį.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariams šioje programoje užkliuvo laikinojo tilto per Danės upę įrengimas. Sumontuoti jį planuota netoli Jono kalnelio. Šiai priemonei norima skirti 90 tūkst. eurų.

"Abejoju, ar tikrai reikia šią priemonę įgyvendinti. Šis klausimas dar kartą turi būti aptartas su žmonėmis, kuriems tiltas yra aktualus", – tvirtino komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Jam pritarė ir kolega tarybos narys Arūnas Barbšys. Kad tilto sumontavimas brangus, sutiko ir vicemerė Judita Simonavičiūtė.

"Pats tiltas kainavo apie 0,5 mln. litų. Dabar turime krūvą lentų. Tilto surinkimas labai brangus. Reikia apsispręsti, ar jis tikrai toje vietoje turi būti, kad paskui netektų ardyti", – teigė vicemerė.

Miesto infrastruktūros objektų priežiūrai ir modernizavimui numatyta skirti beveik 9,4 mln. eurų, daugiau pinigų atiteks ir daugiabučių namų kvartalų priežiūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Javol

Javol portretas
kaip matosi,bemaz trecdalis pinigeliu(milijonu Euru),i ora,- "sventem organizuoti","patiems -save papuosti- kompiuterizuoti(?)-griaut-ardyti-naikinti",...Pasirodo,kad gauti(kas gaus,musu vardu?) Europiniu milijonu,reikia sunaikinti VASAROS ESTRADA,tada gales "apsiforminti isisavinimui", ...??? P.S NEIGALIUJU centro RUSIO(???) remontui, 69 000,Euru,cia be projekto(???) , kiek projektas(???), ...?Kiek kv.m ?

Romas

Romas portretas
Toks patogus ir gražus tiltelis ir jau tik "krūva lentų". Ar nėra čia neūkiškumo apraiškų? Tiek gražių pažadų ir "šnipšt"? Manau, kad tikrai jis būtų patogus (ir saugumo atžvilgiu taip pat)leidžiantis "apvažiuoti" žmonių susibūrimo vietas prie "Meridiano", ant "Biržos" tilto ir t.t. Dėl montavimo kainos- čia kitas klausimas..?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių