Tarybos narė prabilo eilėmis

Uostamiesčio tarybos nariai posėdžius praskaidrina ir neįprastomis, originaliomis, išradingomis kalbomis. Opozicijos lyderė Nika Puteikienė ketvirtadienį prabilo eilėmis. Jos buvo skirtos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai.

Atkreipė dėmesį į problemą

N.Puteikienė eilėmis bandė atkreipti dėmesį į pavojingą pėsčiųjų perėją, esančią Liepų gatvėje, ties K.Donelaičio aikšte. Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad ši perėja yra pažymėta tik ženklais, be baltų linijų. Be to, ženklus iš vienos pusės paslepia medis.

Dėl to dažnai šios pėsčiųjų perėjos nepastebi automobilių vairuotojai, o pėstiesiems pereiti šioje vietoje gatvę sudėtinga. Automobiliai važiuoja net žmonėms pradėjus eiti.

Tada L.Dūda aiškino, kad ši pėsčiųjų perėja baltomis linijomis nebus pažymėta, nes dažai nesilaiko ant akmeninio grindinio. Labai greitai nutrupa.

N.Puteikienė tvirtino, kad tai didelė. Kadangi perėja nėra gerai matoma, gali įvykti nelaimė.

„Perėja tikrai pavojinga. Matau, kaip čia gatvę nuolat kerta studentai, kurie mokosi Klaipėdos universiteto Menų fakultete. Kai kurie savivaldybės valdininkų sprendimai keisti. Pastatė perėjos ženklą ir pasodino medį, kuris šį užstoja. Vieni nežino, ką daro kiti“, – dėstė politikė.

N.Puteikienė pasakojo, kad eilėmis kreiptis į L.Dūdą sugalvojo neatsitiktinai.

„Kiek kreipdavausi į savivaldybės valdininkus raštu, tai gauti atsakymai netenkino. Tu kalbi apie ratus, o gauni atsakymą, kuris parengiamas per 20 dienų, apie batus. Manęs toks valdininkų bendravimas netenkina“, – komentavo politikė.

Bandė rasti bendrą kalbą

Be to, anot tarybos narės, Miesto ūkio departamento direktoriui pats laisvalaikio rašo poeziją apie krepšinį, uostamiesčio klubą „Neptūnas“, neseniai išleido knygą.

„Pagalvojau, kad galbūt taip mums pavyks surasti bendrą kalbą“, – teigė tarybos narė.

N.Puteikienė eilėraštyje pažymėjo, kad L.Dūda apsvaigęs nuo poezijos ir neskiria dėmesio perėjoms. Kvietė kartu pasivaikščioti per Liepų gatvėje, K.Donelaičio aikšte, esančia pėsčiųjų perėją. Politikė vylėsi, kad tada atsivers direktoriui akus ir bus nubrėžtas „zebras“.

Tarybos narė taip pat atkreipė dėmesį, kad šią pėsčiųjų perėją žymintys ženklai slepiasi už medžio. Joje gali greitai įvykti nelaimė.

„Lietuvoje politika dažniausiai yra labai pilka, nuobodi. Politikai vilki pilkus kostiumus, kalba oficialias kalbas. Norisi, kad politikoje būtų daugiau spalvų. Tad naudoju meninę priemonę hepeningą. Dėl to kartą atėjau į tarybos posėdį, užsidėjusi respiratorių, o į Etikos komisijos posėdį atsinešiau diklofosą, kad apsiginti nuo koloradų. Tikiuosi, kad tokios priemonės padės atkreipti dėmesį į problemą“, – tvirtino politikė.

Vadovas laimės „neapturėjo“

L.Dūda paklaustas, kaip vertina eiliuotą politikės kreipimąsi, atsakė: „Net nežinau, kaip vertinti. Esu labai nustebintas. Forma tikrai neįprasta. Matyt, norėjo parodyti, kad ji moka kažką sueiliuoti“.

Pasak direktoriaus, įžeidžiančių žodžių N.Puteikienės eilėraštyje nebuvo, tačiau sarkazmo užteko.

„Jei keiksmažodžių nebuvo, tai ką čia pyksi ant žmonių. Laimės „neapturėjau“, klausydamas, bet labai neišgyvenu“, – tvirtino vadovas.

Pasak L.Dūdos, apie iškeltą problemą su N.Puteikiene buvo kalbėta: „Aiškinau, kad dažai ant akmeninio grindinio nesilaiko. Gal reikės bandyti pavasarį pažymėti, kad visi pamatytų, jos nelaiko, ir nebegrįžtų prie to klausimo“.

Posėdžio metu N.Puteikienės retorika užkliuvo ir merui Vytautui Grubliauskui. Politikė miesto vadovą pavadino „Papa Karlo“.

„Reikia kalbėti apie jūrų retoriką. Vadinimas pasakos herojų vardais yra toli nuo kultūros. Aš jūsų nevadinu kažkokiais pasakų herojais, nors rasti atitikmenų būtų galima“, – tvirtino meras.

N.Puteikienės kreipimasis į L.Dūdą

Oi dūda, dūda, dūda

Mūsų miestelio orkestrui diriguoja triūba,

O jai į taktą groja Dūda.

O jis nuo poezijos yr apsvaigęs beveik visada.

Todėl pilkoms perėjoms jo akis yr akla.

Mielas ir brangus Dūda,

Kviečiu per Liepų perėją prie Donelaičio

Pasivaikščioti su manim kada

Jūsų mintis nuo eilėraščių bus laisva.

Gal tada praregėsite, kad rudens tamsa

Yra pavojinga, nes zebro nėra,

O perėjos lentelė už nupezusios liepelės paslėpta.

Tad nelaimė baisi yra visai greta.

O Jūsų širdis, aš tikiuosi, tikrai yr gera...

Ir zebrui dažų, ir lempelės, ir lentelės nebegailės po to pasivai



NAUJAUSI KOMENTARAI

vera

vera portretas
Geriausias vardas Putiekeinei - Buratinas. Nors kiti ją labai gražiai vadina Ninočka

Regina

Regina portretas
Šaunuolė N.Puteikienė.

skysta

skysta  portretas
ta Nina-Nika..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių