Tarybos posėdyje – politikų rietenos

Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdyje tvirtinant neprižiūrimų pastatų sąrašą įtampa buvo pasiekusi aukščiausią tašką. Politikų emocijos taip įsisiūbavo, jog prireikė net pertraukos. Aprimus aistroms dokumentas vis dėlto buvo patvirtintas.

Tvirtino sąrašą

Ketvirtadienį posėdžiavę uostamiesčio tarybos nariai turėjo patvirtinti neprižiūrimų pastatų sąrašą.

Į jį įtraukiamam netvarkomam, apleistam, nenaudojamam arba naudojamam ne pagal paskirtį nekilnojamajam turtui taikomi maksimalūs mokesčių tarifai, todėl tai, viliamasi, turėtų skatinti tinkamai tvarkyti turimą turtą.

Svarstydami šį klausimą, politikai diskutavo dėl į sąrašą siūlomų įtraukti prastos būklės statinių, svarstyta, ar kriterijai, pagal kuriuos nustatoma, ar statinį verta įtraukti į sąrašą, nėra per švelnūs.

Aptarta ir tai, kas stabdo statinių šeimininkus tvarkyti jiems priklausomą turtą ir kaip šį procesą paspartinti.

Pažėrė kaltinimų

Vis dėlto didžiosios aistros tarybos salėje užvirė išsekus klausimams ir prasidėjus pasisakymų dėl svarstomo klausimo laikui.

Į itin audringas diskusijas vakar vykusio posėdžio metu įsitraukė į Seimą kandidatuojantys politikai.

Konfliktas, dėl kurio net prireikė kelių minučių posėdžio pertraukos, įsiplieskė tarp Klaipėdos vicemero Artūro Šulco ir politikų Simono Gentvilo bei Ninos Puteikienės.

Diskutuojant, kodėl kai kurie statiniai nėra tvarkomi, nors į šį sąrašą yra įtraukiami jau ne vienerius metus, N.Puteikienė pastebėjo, jog šių klausimų sprendimui stinga politinės valdančiųjų valios, ir liberalus apkaltino "nugyvenus" miestą.

Įsiplieskė ginčas

Į tokį pareiškimą politikė netrukus sulaukė ir atkirčio.

S.Gentvilas pastebėjo, kad ilgą laiką uostamiesčio kultūros paveldo departamento direktoriumi buvęs Naglis Puteikis per pastaruosius ketverius metus Seime nesiėmė gelbėti Klaipėdos ir spręsti senamiesčio problemų, o esą susitelkė į įkalintųjų interesus, mat šiuo metu kali jo bendražygio Kristupo Krivicko svainis.

Gavusi tokį atkirtį N.Puteikienė replikavo, jog politiko pasisakymas nesusijęs su svarstomu klausimu ir yra "ne į temą".

Tuo metu posėdžiui pirmininkavęs A.Šulcas pastebėjo, kad S.Gentvilo atsakymas buvo toks, kokį iššaukė pačios N.Puteikienės pastaba.

Po šių žodžių įtampa tarybos posėdžių salėje pasiekė aukščiausią tašką.

Politikė pakilo iš savo vietos ir paprašė posėdžio pirmininko paaiškinti, kada ši kalbėjusi "ne į temą".

Atsisakė atsisėsti

Nors tiek A.Šulcas, tiek kiti miesto tarybos nariai ir ragino politikę nurimti, netrikdyti posėdžio eigos, tačiau ši, atrodė, raginimo negirdėjo ir atsisakė atsisėsti tol, kol jai nebus paaiškinta, kada ši konkrečiai kalbėjo "ne į temą".

Nors vicemeras ir bandė toliau tęsti posėdį, suteikdamas teisę pasisakyti kitiems politikams, tačiau N.Puteikienė vis ragino pateikti jai paaiškinimą.

Po kelių chaoso minučių posėdis tapo nevaldomas – prašyta ir Reglamento komisijos pirmininkės Vaidos Žvikienės komentaro, kaip toliau tęsti posėdį.

Dėl tvarkos salėje užtikrinimo kreiptasi ir į savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną.

Aptarinėjo įvykį

Vis dėlto kolegų prašymų nurimti arba klausimus pateikti nustatyta tvarka politikė nepaisė.

Situaciją pavyko išspręsti tik paskelbus 5 min. pertrauką, per kurią esą buvusius techninius nesklandumus turėjo pašalinti informacinių technologijų specialistai.

Kelių minučių pertraukos aistroms numaldyti pakako, ir dokumentas buvo patvirtintas, tačiau posėdžio dalyvius nustebinusio incidento atgarsių būta iki pat posėdžio pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tokių

tokių portretas
griuvėsių, kaip turistų gausiai lankomame Klaipėdos senamiestyje, nėra ne viename Lietuvos mieste. Ir tai tęsiasi 20 metų. Išvada apie valdančiuosius peršasi pati... Reikia šviežesnių idėjų, naujų minčių, kitokio požiūrio į gimtąjį miestą.

RK.

RK. portretas
UAB "Fisanta", direktorė Regina Radkevičienė. Įsigijo šį pastatą apie 2000 metus, taigi ne tokie jau ir spekuliantai.

Gal ponas R.K.

Gal ponas R.K. portretas
ir teisus.Bet nieko nepadarysi kad meluojama zmonems visur ir apie viska todel anksciau rases sako ka girdejes is str.planavimo komiteto vado lupu..Siuo atveju jeigu savininkas tikrai yra tai reiskia kad susiduriame su eiliniu isigalvojimu ir melagyste ka tik nesiimti tvarkyti tos nelaimingos senamiescio vietos.Galetumete ponas R.K.ivardinti pavarde to Baltijos kinoteatro nuosavybes turetojo-spekulianto
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių