Tauralaukio gatvėje – nauji apribojimai

Saugaus eismo specialistai patenkino dalį Tauralaukio gatvės gyventojų prašymų, siekiant užtikrinti didesnį saugumą. Arterija bus draudžiama važiuoti sunkiasvoriam transportui, apribotas ir leistinas greitis. Neapsispręsta dėl kalnelių įrengimo. Taip pat – dėl laikino šviesoforo Klaipėdos gatvėje.

Kyla pavojus vaikams

Gyventojai dėl saugaus eismo Tauralaukio gatvėje sunerimo, kai pastarąja eismas tapo intensyvesnis.

Arterija į statomą gyvenamąjį kvartalą važiuoja sunkiasvorės krovininės mašinos. Padidėjo ir lengvųjų automobilių srautai, be to, vairuotojai dažnai viršija leistiną greitį.

Tauralaukio gatvės gyventojai pabrėžė, kad pagrindinis jų siekis – didesnis saugumas.

"Ir suaugusiųjų, ir vaikų. Dabar jaučiamės nelabai saugiai. Tam įtakos turi transporto srautai, automobilių greitis, kuris yra gana didelis. Kitas dalykas – krovininis transportas. Jis šiukšlina, gadina kelio dangą. Tai kenkia mūsų kvartalo gerovei", – dėstė gyventojai.

Klaipėdiečiai akcentavo, jog reikia imtis priemonių, kad būtų išvengta tragiškų pasekmių.

Gyventojai prašė uždrausti sunkiasvorio transporto eismą Tauralaukio gatve. Atkreiptas dėmesys, kad anksčiau sunkiasvoriai automobiliai į statomą gyvenamąjį kvartalą važiuodavo Akmenų gatve.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius priminė, kad pastarąja arterija sunkvežimiai važiavo ir anksčiau. Tauralaukio gatve jie pradėjo riedėti ėmus remontuoti Akmenų gatvę.

"Dabar ši jau atnaujinta, tačiau sunkiasvoris transportas ten negrįžo, o toliau kursuoja Tauralaukio gatve. Matyt, patiko", – svarstė pavaduotojas.

Dėl kalnelių – diskusijos

Saugaus eismo komisijos nariai sutiko, kad Tauralaukio gatvėje būtų uždraustas sunkiasvorio transporto eismas. Taip pat vienbalsiai palaimino greičio ribojimą iki 40 km/val.

Iš pradžių gyventojai buvo prašę, kad arterijoje būtų pastatytas ženklas "Gyvenamoji zona". Tokiu atveju greitis siekia 20 km/val.

Akcentuota, kad patys kvartalo gyventojai nebūtų patenkinti tokiu apribojimu. Gyventojai atsisakė ženklo "Gyvenamoji zona" ir sutiko, kad greitis turėtų siekti iki 40 km/val.

Diskusijų kilo ir dėl greičio slopinimo kalnelių įrengimo Tauralaukio gatvėje. Gyventojai jų prašė keturiose vietose. Pabrėžta, kad tai esminis pageidavimas.

"Automobiliai gatve važinėja dideliu greičiu. Į gatvę dviračiais, paspirtukais kartais išvažiuoja ir vaikų. Kalneliai priverstų vairuotojus sumažinti greitį, apsaugoti mažuosius", – tvirtino gyventojai.

Posėdyje dalyvavę policijos pareigūnai kėlė klausimą, kodėl vaikai važinėja gatvėje, jei yra naujų šaligatvių, dviračių takų. Gyventojai teigė, kad vaikai žaidžia gatvėje, nes nėra specialios aikštelės. Taip pat atkreipė dėmesį, kad yra keli kalniukai, kurie veda į pagrindinę Tauralaukio gatvę.

"Vaikai nesuvaldo dviračių ar paspirtukų ir išvažiuoja. Pačiam ne kartą teko matyti tokius atvejus. Gyventojai žino situaciją ir rieda lėtai, bet kelias atviras visiems", – pasakojo gyventojai.

Fiksuos greičio mėgėjus

Pasak miesto mero pavaduotojo Artūro Šulco, greičio slopinimo kalneliai gerai visiems, išskyrus tuos žmones, prie kurių namų jie įrengti.

"Jau ne kartą pasitaikė, kad vieni miestiečiai prašė įrengti kalnelius, mes tai padarėme, o kiti pageidavo išmontuoti, nes neįmanoma gyventi dėl triukšmo. Jei problema yra greitis, turime įsigiję nešiojamųjų matuoklių. Galima pastatyti, fiksuoti situaciją. Gal tada greitai lakstantys vairuotojai nusiramins", – tvirtino mero pavaduotojas.

Saugaus eismo komisija nutarė pirmiausia pažiūrėti, kokia situacija Tauralaukio gatvėje bus uždraudus  sunkiasvorio transporto eismą ir apribojus greitį iki 40 km/val.

Paprašyta, kad dažniau į šį kvartalą užsuktų policijos pareigūnai. Taip pat būtų fiksuojamas transporto priemonių greitis.

Įvertinus situaciją žadama spręsti, ar rengti kalnelius.

Siūlė laikiną šviesoforą

Diskutuota, ką daryti dėl pėsčiųjų perėjos Klaipėdos gatvėje ties sankirtos su Tauralaukio gatve įrengimo. Gyventojai pastarosios jau prašo penkerius metus.

Atkreiptas dėmesys, kad numatyta Klaipėdos ir Pajūrio gatvių rekonstrukcija. Planuojama, kad rudenį jau bus paskelbtas konkursas rangovui išrinkti.

Rekonstrukcijos metu Klaipėdos ir Tauralaukio gatvių sankryžą planuojama pertvarkyti į reguliuojamą šviesoforais. Taip būtų išspręsti pėsčiųjų saugumo klausimai.

A.Šulcas domėjosi, ar nėra įmanoma šioje vietoje pastatyti laikino šviesoforo, kad nereikėtų didelių investicijų.

"Gyventojai kelerius metus prašo įrengti šioje vietoje pėsčiųjų perėją. Situacija kasdien prastėja. Tauralaukyje ir priemiesčiuose gyventojų skaičius auga. Šioje vietoje daugėja ir pėsčiųjų, o eismas intensyvėja. Gyventojams vis sakome, kad vyks gatvės rekonstrukcija. Tačiau kada tai bus, priklauso ne nuo savivaldybės. Šios gatvės važiuojamoji dalis priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Nėra garantijų, kad rekonstrukcija prasidės jau šiemet. Reikia ieškoti priemonių, kaip užtikrinti pėsčiųjų saugumą", – dėstė vicemeras.

Sandėlyje atliekamo neturi

Gyventojai sutiko, kad laikinas šviesoforas Klaipėdos gatvėje padėtų užtikrinti eismo saugumą.

Tačiau komisijos nariai atkreipė dėmesį, kad toks laikinas įrenginys kainuotų tiek pat, kiek ir nuolatinis. Skaičiuojama, kad išlaidos siektų apie 60–70 tūkst. eurų.

Be to, reikėtų parengti ir projektą, nupirkti paslaugą. Procedūros gali trukti apie metus.

"Nesvarbu, ar šviesoforas laikinas, ar pastovus, reikalingos tokios pačios investicijos. Sandėlyje atliekamo neturime. Tik šviesoforo dalių", – tvirtino įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pastebėjo, kad investicijos gali nueiti perniek.

"Kol suprojektuosime, nupirksime įrenginius, užtruksime. Ar nebus taip, kad startuosime kartu su rekonstrukcija ar vos pusmečiu anksčiau. Mes išleisime krūvą pinigų, o šviesoforas bus nupjautas prasidėjus atnaujinimui", – svarstė vadovas.

Saugaus eismo komisija savivaldybės administracijai rekomendavo išanalizuoti galimybes pastatyti laikiną šviesoforą Klaipėdos ir Tauralaukio gatvių sankryžoje.

Policijos duomenimis, pastarojoje per paskutinius trejus metus įvyko du eismo įvykiai, kai buvo sužaloti žmonės, ir vienas techninis. Pačioje Tauralaukio gatvėje – trys techniniai eismo įvykiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sviesoforas brangiai kainuoja, o zmogaus gyvybe?? Jau kiek metu gyvenam, moterys su vezimais bega progatve, o vaikai is mokyklos gryze!!???!!! I tai niekas nekreipia demesio, uztat pareigunai atkreipe demesi kad vaikai isvaziuoja i vaziuojamaja dali su paspirtuku!!!???!! Nera zodziu!!!

Apsurdistams ir Anonimistams

Apsurdistams ir Anonimistams portretas
Jus plia skatyt mokat? "Tauralaukio gatvės gyventojai pabrėžė, kad pagrindinis jų siekis – didesnis saugumas." Dbl vnz.

To Mr. Liepu g.

To Mr. Liepu g. portretas
Nesaugu Liepu g.? Tai toliau sedek ant sofos ir komentus kurk.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių