Tauralaukio gyventojams - valdžios ultimatumas

Tauralaukio gyventojams uostamiesčio valdžia ketina iškelti ultimatumą – jei šie nesutiks prisijungti prie miesto vandentiekio, šiame kvartale savivaldybė neties gatvių.

Daugiau nei metus trukę vandentiekio ir kanalizacijos tinklų tiesimo Tauralaukyje darbai artėja prie pabaigos – jie turėtų būti užbaigti liepos pradžioje. Tad jau dabar ieškoma būdų, kaip priversti čia gyvenančius žmones prisijungti prie centralizuoto vandentiekio.

Pasak šioje gyvenvietėje komunikacijas tiesiančios bendrovės "Klaipėdos vanduo" generalinio direktoriaus Leono Makūno, nors dažniausiai prisijungti prie centralizuotos vandenvietės pageidauja patys gyventojai, atsiradus tokiai galimybei jie to nebenori.

"Tai labai aštri problema. Turime pavyzdžių, kai žmonės nebenori prisijungti prie centralizuotos vandenvietės. Pavyzdžiui, Gargžduose, po to, kai atlikome vandentiekio ir nuotekų darbus, prisijungė tik pusė gyventojų. O investicijos nemažos", – situaciją komentavo L.Makūnas.

Kad panašios situacijos būtų išvengta ir uostamiestyje, užsimota ieškoti būdų, kaip priversti Tauralaukio gyventojus, prisijungti prie vandentiekio.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, po vandentiekio projekto įgyvendinimo Tauralaukyje turėtų būti tvarkomos gatvės bei šaligatviai. Tačiau nutarta jų neasfaltuoti tol, kol gyventojai neprisijungs prie vandenvietės.

"Jei žmonės nori, kad būtų tvarkomos gatvės, lai prisijungia prie vandentiekio. Tai jų namų darbai. Kur tai matyta, kad pirmiau nutiesime gatves, o po to jie jungsis prie vandentiekio – tokiu atveju gatvės bus sudarkytos", – patikino J.Simonavičiūtė.

Prisijungti prie vandentiekio žmonės turės per dvejus metus. Pirmaisiais metais jie tai gali padaryti nemokamai. Jiems tereikės susimokėti už reikiamus vamzdžius. Tai atsieitų apie 600 litų. O nepasinaudojusiesiems lengvata už prisijungimą teks pakloti apie 2 tūkst. litų.

J.Simonavičiūtė patikino, jog per dvejus metus neprisijungusieji prie vandentiekio bus tikrinami, kur leidžia nuotekas. Jei jos bus nutekinamos į Danės upę ar kitas neleistinas vietas, tokiems gyventojams teks mokėti nemenkas baudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OHO

OHO portretas
Toks nachaliskas izulus verslo protegavimas? Ir ka darysite kai du sutiks prisijungti o du nesutiks? Juk visiems aisku kad dabar vandentiekio ar nuoteku ukis yra kaip narkodileris nuo kurio nepabegsi. Pasodins ant adatos be teises pabegti. Kainas daro kokias nori, mokescius iveda kokius nori. Kam gyventojams to reikia? Apskritai gyvybiskai svarbios imones privalo priklausyti valstybei, kitu atveju visuomet kainos bus per aukstos.

T

T portretas
Gatvę ir taip ties, nes tai privaloma iš mūsų sumokamų mokesčių. O toks šanšažavimas tūrėtų būti nagrinėjamas kaip turto prievartavimas. Taryboj ir vandenyse nusikaltėliai matomai sėdi...

STT tarnybai

STT tarnybai  portretas
Nieko kaip ir tirti nebereikia viešas reketas :)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių