Tauralaukyje pluša kelininkai

Tauralaukyje įsibėgėja gatvių rekonstrukcijos darbai. Remontas prasidėjo Akmenų gatvėje. Klojami lietaus nuotekų tinklai, pradėta įrenginėti pagrindus.

Pirmojo etapo metu bus rekonstruotos šiaurinėje rajono pusėje esančios Akmenų, Debesų, Smėlio gatvės ir dalis Vėjo gatvės. Jos bus išasfaltuotos, įrengtas apšvietimas, lietaus nuotekų tinklai.

Darbus atlieka konkursą laimėjusi įmonė "Eurovia Lietuva". Pagal sutartį darbai turėtų būti baigti per 30 mėnesių nuo sutarties pasirašymo. Tai buvo padaryta balandį.

Tačiau įmonė "Eurovia Lietuva" žadėjo, kad užbaigti gatvių remontą gali pavykti ir anksčiau – per 24 mėnesius. Šiemet planuojama padaryti apie 70 proc. darbų.

Tauralaukio gatvių atnaujinimo pirmojo etapo darbai atsieis 1,670 mln. eurų.

Miesto savivaldybė džiaugėsi, kad darbus pavyko nupirkti 40 proc. pigiau nei planuota.

Uostamiesčio valdžios atstovai atkreipė dėmesį, kad buvo kilę daug ir įvairių ginčų, svarstymų, kurias gatves reikia atnaujinti pirmiau.

Aiškinta, kad jos pasirinktos atsižvelgus į paklotas komunikacijas, įvertinus susisiekimo patogumą.

Pabrėžiama, kad visas Tauralaukio gatves išasfaltuoti ketinama per trejus metus. Darbai kol kas nenumatyti vykdyti sodų bendrijoje "Tauras".

Jei viskas vyks sėkmingai, metų pabaigoje planuojama skelbti konkursą antrojo Tauralaukio gatvių atnaujinimo etapo darbams. Šiuo metu atliekamas jų projektavimas.


Šiame straipsnyje: Tauralaukisgatvių remontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijui ir asfaltuotojui

Nerijui ir asfaltuotojui portretas
Nerašykite netiesos. Tauralaukyje , kur dabar pradėtos asfaltuoti gatvės negyvena nei vienas politikas. Todėl gyventojams asfalto teko laukti 20 metų ir nemenkai pakovoti. Kniskitės dabar prie to, kodėl darbai atliekami neūkiškai, t.y. neklojami šaligatviai ir dviračių takai kartu, nes kažkada į šiuos darbus reikės investuoti iš naujo. Taip kaip buvo su nuotekų sistemų įrengimu prieš 10 metų. Savivaldybės įmonė Klaipėdos vandenys kasė didžiausius griovius, vykdė didelės apimties darbus, kad įvesti vandentiekio ir nuotekų sistemas. O kad Savivaldybės atsakingi darbuotojai būtų pažiūrėję šiek tiek į ateitį ir prisijungę prie projekto, nutiesdami lietaus nuotekų sistemas. Nereikėtų dabar atskiru projektu investuoti į šiuos darbus iš naujo: vėl iš naujo kasti žemę . O gyventojai tą 10 metų skendo, o Klaipedos vandenys už tai dar ir baudomis apdalino. O dar ir maršrutinius autobusiukus išnaikino, kad išlaikyti Autobusų parko monopolį, tad vaikams tenka po 2,5 km pirmyn atgal suvaikščio

Vaiva

Vaiva portretas
Kaip suprasti šaligatviai bus vėliau? Tai reiškia niekada? Kas dar grįš prie šio klausimo? Na neūkiškumas aukščiausio lygio. Gyventojai 20 metai laukia asfalto, o dabar matai šaligatviams neliko. Jau dabar visokie,, bemvai'' laksto kokiu nori greičiu, pėstieji nespėja trauktis, tai kas bus kai gatvės bus lygios , bet be šaligatvių. Kaip visada, Lietuvoje..

Tauralauketis

Tauralauketis portretas
Daro etapais nes pinigeliu iskarto tiek neskiria. Asfaltuoja nuo salutiniu gatviu tam, kad pagrindines nedraskyti sunkiasvore technika paskui. Be to Tauralaukis dabar sparciai vistosi ir ta Pajurio gatve dar kazkiek gali atitarnauti kol vyks statybos. Apie tai buvo rasoma jau VE ar sitam laikrastyje. Nepatingekyt pagooglinti jeigu taip idomu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių