Tauralaukyje startuos gatvių rekonstrukcija

Artimiausiomis savaitėmis Tauralaukyje startuos gyventojų ilgai laukti gatvių remonto darbai. Dalis rajono arterijų bus išasfaltuotos, jose įrengtas apšvietimas, lietaus nuotekų kanalizacija.

Planas – trejiems metams

Pirmo etapo metu bus rekonstruojamos šiaurinėje pusėje esančios Akmenų, Debesų, Smėlio gatvės ir dalis Vėjo gatvės.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasirašė sutartį dėl darbų su konkursą laimėjusios įmonės „Eurovia Lietuva“ direktoriumi Vakarų regionui Artūru Valiu.

„Žvyrą norime paversti asfaltu. Džiaugiuosi, kad pagaliau pajudėjome iš vietos, sprendžiant šį klausimą“, – tvirtino S.Budinas.

Jis atkreipė dėmesį, kad buvo daug ir įvairių ginčų, svarstymų, kurias arterijas atnaujinti pirmiau.

Aiškinama, kad tai padaryta, atsižvelgiant į tai, kur praeina pagrindinės komunikacijų trasos, įvertintas susisiekimo patogumas. S.Budino nuomone, pasirinktas optimalus variantas.

„Svarbiausia žinia, kad per trejus metus rekonstruosime visas Tauralaukio gatves. Jei žmonės aštuonerius metus gyveno prie žvyruoto kelio, tai nebėra didelio skirtumo, ar gatvė bus atnaujinta šiemet ar kitąmet“, – pabrėžė direktorius.

Norėjo greito rezultato

S.Budinas atkreipė dėmesį, kad daugiausia ginčų kildavo dėl to, kad pirmo etapo metu bus sutvarkytos šitos gatvės, o kada kitos – neaišku.

„Dabar turime aiškų planą – visas Tauralaukio gatves rekonstruosime per trejus metus. Kojos kol kas nekelsime tik į sodų bendriją „Tauras“. Visi kiti darbai turėtų būti padaryti“, – pabrėžė vadovas.

Tauralaukio gatvėse bus paklota asfalto danga, įrengta lietaus nuotekų kanalizacija, apšvietimas.

„Šaligatvių nebus, nes norėjome turimomis lėšomis sutvarkyti kuo daugiau gatvių. Jei įrengtume šaligatvius, pėsčiųjų ir dviračių takus, neturėtume tokio greito rezultato. Be to, tai yra nuosavų namų kvartalas. Gatvės siauros, eismas nėra intensyvus. Norėjome pirmiausia pakloti asfaltą. Šaligatvius, pėsčiųjų ir dviračių takus galėsime kloti ateityje“, – tvirtino direktorius.

Pirmojo etapo darbai atsieis 1,670 mln. eurų. S.Budino teigimu, suma nemaža, tačiau ir darbų bus atlikta daug. Atkreiptas dėmesys, kad darbus pavyko nupirkti 40 proc. pigiau nei planuota.

Darbus baigs greičiau

S.Budinas tvirtino, kad konkursą laimėjusi įmonė yra rimta kompanija. Klaipėdoje ji yra atlikusi ne vieną darbą – praėjusiais metais klojo ištisinę dangą tam tikrose arterijose.

„Priekaištų neturėjome. Tikimės, kad rangovas darbus įvykdys anksčiau nei numatyta sutartyje. Pagal pastarąją darbai turi būtų atlikti per 30 mėnesių nuo pasirašymo“, – vylėsi direktorius.

Bendrovės „Eurovia Lietuva“ direktoriaus Vakarų regionui Artūro Valio teigimu, jei finansavimas bus skirtas laiku, darbus bus galima atlikti greičiau – ne per 30, per 24 mėnesius.

„Šiemet planuojame padaryti apie 70 proc. darbų“, – tvirtino A.Valys.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė komentavo, kad dėl finansavimo užtikrinimo problemų kilti neturėtų, nes planuota, kad darbai atsieis brangiau nei įsigyti.

A.Valys negalėjo dar konkrečiai pasakyti, kurioje iš arterijų startuos darbai.

Pasak S.Budino, jei viskas vyks sėkmingai, metų pabaigoje bus skelbiamas konkursas antrojo Tauralaukio gatvių atnaujinimo darbams.

„Tikiuosi, kad kitų metų pavasarį galėtų prasidėti remontas. Šiuo metu atliekamas kitų gatvių projektavimo darbai“, – tvirtino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių