Teatro aikštė – klaipėdiečių automobiliams?

Kai kuriems vairuotojams Teatro aikštė atstoja automobilių stovėjimo aikštelę. Specialistai neabejoja – viena pagrindinių miesto erdvių turėtų likti reprezentacine vieta, o ne patogia vietele mašinoms statyti.

Pažeidžia taisykles

Dažnas vakare į miesto širdį atriedantis gyventojas savo transporto priemonę palieka Teatro aikštėje, kur tai daryti draudžiama.

Neretai čia automobilius stato įvairių senamiestyje vykstančių renginių lankytojai.

Dažniausiai neleistinai Teatro aikštėje savo transporto priemones palikę gyventojai sulaukia nuobaudų.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys patvirtino, kad čia pažeidimų užfiksuojama gana dažnai.

"Teatro aikštėje mašinas stato ne gyventojai, o kiti atvažiuojantys asmenys. Palieka ir renginių metu, ir kitu laiku. Ten stovintis draudžiamasis ženklas neišskiria valandų, todėl negalima laikyti mašinų visą parą", – teigė V.Valys.

Situacija gerėja

V.Valys prisiminė, kad anksčiau aikštėje vairuotojai savo transporto priemones palikdavo dar dažniau, šiuo metu situacija esą taisosi. Dabar, anot pašnekovo, pažeidimų užfiksuojama, tačiau Teatro aikštėje padėtis nėra itin bloga.

"Anksčiau statydavo daug daugiau automobilių. Tokio masinio reiškinio, kaip būdavo anksčiau, nebėra. Tai tikrai nėra karštoji miesto vieta", – patikino poskyrio vedėjas.

Kai kurie klaipėdiečiai norėtų, kad automobilius Teatro aikštėje miesto valdžia leistų statyti bent vakarais. Esą tokia lengvata gyventojus skatintų atvykti į senamiestį.

Tačiau uostamiesčio savivaldybės atstovai neabejoja, jog šiuo metu galiojanti tvarka neturėtų būti keičiama.

"Mes vertinome šią padėtį. Manome, kad Teatro aikštė turėtų būti reprezentacinė. Turime senesnių pavyzdžių, kai automobiliai stovėdavo beveik iki pat Anikės. Tai yra vaikštomoji zona", – neabejojo Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Vietų stovėti yra

Pašnekovas pabrėžė, jog erdvių, kur į senamiestį atvykstantys klaipėdiečiai gali palikti savo automobilius, netrūksta.

Stovėti leidžiama Turgaus ir kitose senamiesčio gatvelėse, prie Klaipėdos dramos teatro.

"Vietų yra ir iki jų tikrai nereikėtų eiti kilometro. Mes žiūrėjome, nagrinėjome ir tikrai nenorime to, kas buvo anksčiau – prigrūsta automobilių, žmonės negalėjo praeiti", – tvirtino pašnekovas.

Kaip žinoma, automobiliams itin patogi ir neseniai atnaujinta didelė automobilių stovėjimo aikštelė šalia piliavietės. Iš jos Dramos teatras ar kitos senamiestyje veikiančios įstaigos, anot vedėjo, pasiekiamos itin lengvai.

"Supraskime, kad Teatro aikštė negali būti užtverta automobiliais", – pabrėžė R.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miks

miks portretas
klaipėdoje parkavimas tikra nelaimė, tuojau visuose žaliuosiuose plotuose stovė šimtai mašinų. Sveikinu merą su tokia betvarke.

to klaipediečiai buvo įpratę

to klaipediečiai buvo įpratę portretas
nuo Alksnynės gatvės pėstute iki senamiesčio - tikrai šaunu. Neturint mašinos - kas belieka, tik džiaugtis pėstute vaikštant...

klaipėdiečiai buvo įpratę

klaipėdiečiai buvo įpratę portretas
vaikščioti pėstute po miesto centrą ir ne tik... Kaimo vyrukams patinka su mašina įvažiuoti į kavinę, barą ar teatrą. Gal batus taupo, o gal bijo kojas sušlapt? Tačiau viskam yra puikus sprendimo būdas, nusipirkit "guminukus", atėję į teatrą persiausit "išeiginiais" :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių