Teatro aikštei išrinko puošmeną

Klaipėda jau turi pagrindinį Kalėdų simbolį. Pirmadienį išrinkta eglė, kuri papuoš Teatro aikštę. Pagrindinės konkurentės buvo dvi žaliaskarės, kurios turi savo istorijas ir buvo užaugintos su meile.

Teatro aikštę papuošianti eglutė išrinkta pirmadienio rytą. Šventinių renginių organizatoriai viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ pabrėžė, kad ši užduotis labai atsakinga.

„Išrinkti reikia kalėdinę, jaukią ir pačią gražiausią eglutę“, – tvirtino organizatoriai.

Siūlyti kandidates papuošti Teatro aikštę buvo kviečiami visi klaipėdiečiai. Sulaukta septynių pasiūlymų. Praėjusiais metais Teatro aikštę puošusi žaliaskarė turėjo 13 konkurenčių.

Labiausiai organizatorių akis patraukė dvi pretendentės. Abi jas išaugino klaipėdiečiai.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė pabrėžė, kad abi žaliaskarės buvo lygiavertės varžovės.

Viename iš socialinių tinklų paprašyta pasisakyti ir miestiečių, kuris medelis gražesnis.

Organizatorių ir klaipėdiečių nuomonės sutapo. Nugalėjo eglutė, kurios šakos buvo tankesnės, o forma taisyklingesnė. Kur auga būsimas miesto Kalėdų medis, kol kas neatskleidžiama.

D.Grikšaitė tvirtino, kad dabar bus pradėtos derinti medelio transportavimo į Teatro aikštę procedūros. Reikės atjungti elektrą, rasti kraną.

Planuojama, kad medelis į Teatro aikštę bus vežamas penktadienį. Likus savaitei iki įžiebimo šventės, eglutė miesto širdį pasiekė ir praėjusiais metais.

„Pirmiausia pastatysime žaliaskarę, o tada bus atvežami kiti akcentai. Nenorime trukdyti vieni kitiems“, – pasakojo vadovė.

Renkantis eglutę, kuri papuoš Teatro aikštę vertintas ne tik grožis, bet ir techniniai dalykai – kiek sudėtinga eglutę nukirsti ir transportuoti. Kaip ir praėjusiais metais, Teatro aikštėje pastatyta eglutė bus papuošta šviečiančiomis, smulkiomis girliandomis.

Antrus metus eglutė puoš ir Atgimimo aikštę. Šioje viešojoje erdvėje bus pastatytas dirbtinis medelis. Jį montuos ir puoš konkursą laimėjusi įmonė „Švenčių studija“.

Abu medeliai ir miestas šventiškai nušvis gruodžio 2-ąją vyksiančios šventės metu. Renginio pradžia 17 val. Planuojama, kad ceremonija truks 40 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ita

Ita portretas
Labai gaila ,bet palikit konkorezius jie duos naturalu grozi ,arba nudazykit bet lai kabo

Regina

Regina portretas
Kada baigsis toks barbariškas gražiausių miesto medžių naikinimas??? Kokią daugybę metų truko juos užauginti, kiek jie dar metų galėtų džiuginti žmones, puošti aplinką ir gryninti orą... O dabar negailestingai aukojami tik dėl kelių dienų švenčių... Gal reikia skelbti atvirą diskusiją, ką žmonės iš tiesų mąsto apie tokį žalios naikinimą? Juk galima svarstyti daugybę kitų idėjų, kaip sukurti dideles-meniškas-dirbtines egles... Juk turime tiek daug gabių, išradingų menininkų... Nejaugi niekam neskauda širdies, matant kaip naikinamos tokios gražuolės, puošiančios mūsų miestą?

Bikis

Bikis portretas
Gaila toki grozi kirsti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių