Teatro aikštėje negriaudės fejerverkai

Šventiniu laikotarpiu uostamiestyje išskirtinis dėmesys bus skiriamas saugumui. Šiemet iš Teatro aikštės ketinama išgyvendinti fejerverkus, policija akyliau stebės čia besirenkančiuosius.

Draus pirotechniką

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, vakar susitikęs su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Alfonsu Motuzu, aptarė saugumo klausimą šventiniu laikotarpiu. Daugiausia kalbėta apie Teatro ir Atgimimo aikštes.

Anot V.Grubliausko, sutarta, kad pagrindinės renginių erdvės, o pirmiausia – Teatro aikštė, šiemet bus paskelbtos įvairiai pirotechnikai priešiškomis vietomis, tad šias priemones jose naudoti bus draudžiama.

Fejerverkus numatoma iškelti už Teatro aikštės ribų, galbūt – į naująją automobilių stovėjimo aikštelę Pilies gatvėje ar kitas erdves.

"Labai aiškiai ir kuo anksčiau norima pasakyti, kad šiemet Teatro aikštė nebus ta vieta, kuri kartais gali atrodyti kaip tam tikras poligonas, keliantis grėsmę tiek klaipėdiečių, tiek miesto svečių saugumui", – patikino miesto vadovas.

Pasak V.Grubliausko, minėtoje erdvėje nuspręsta atsisakyti fejerverkų ir įvertinus tam tikrus šių metų Teatro aikštės puošybos elementus – čia atsirasiantį stilizuotą, milžinišką rutulį.

"Kokia nors petardos liepsnelė ar nukritusi fejerverko atplaiša jį gali pradeginti. Tokiu atveju Grinčas gali pavogti Kalėdas", – kalbėjo vadovas.

Griežtesnė kontrolė

Parengti tokią tvarką bus įpareigotas savivaldybės administracijos direktorius, tačiau labai svarbus vaidmuo teks ir policijai.

V.Grubliausko teigimu, A.Motuzas susitikimo metu pažadėjo dėti visas pastangas, kad saugumas būtų užtikrintas.

Šiemet policijos pareigūnai rengiasi daugiau dėmesio skirti ir šventinių renginių ar erdvių lankytojų kontrolei.

Tai nereiškia, jog, norint patekti prie eglutės, teks įveikti kokią nors specialią patikrą, tačiau Teatro aikštės lankytojai sulauks akylesnių pareigūnų žvilgsnių – ypač apgirtę ar agresyviai nusiteikę asmenys.

Aptarė reformą

Susitikime paliestos ir kitos miestui, policijai bei klaipėdiečiams svarbios temos. Viena jų – netrukus iki Klaipėdos atsirisianti policijos reformos banga.

Kaip žinome, jau prasidėjusi policijos reforma vyksta etapais, apimdama tam tikrus struktūrinius padalinius ir tam tikras Lietuvos teritorijas.

Pasak V.Grubliausko, permainos mieste turėtų pasijausti po Naujųjų.

"Tikėtina, kad po Naujųjų gatvėse turėtų būti daugiau pareigūnų, o kabinetuose – mažiau, pagrindinis dėmesys bus skiriamas reagavimui į situacijas, pranešimus, skambučius, įvykius. O tai ir yra viena svarbiausių grandžių kalbant apie viešosios tvarkos užtikrinimą", – dėstė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anda

anda portretas
pirotechnika ne nusikaltimas. ACAB

:) :) :) :) :)

:) :) :) :) :) portretas
uždraudėt fejerverkus, sekantis žingsnis nupuošt miestą ir uždraust Naujuosius "Gaidžio" metus, - nėr ko švytėt, kuomet paukščio plunksnos tokios raibos ir švytinčios.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių