Teatro dieną – aplodismentai be spektaklio

„Kuo sunkesnis aktoriaus kryžius, tuo lengvesnė palaima žiūrovui. Mes jaučiame jūsų tarnystę miestui. Klaipėda mato jumyse didžiulį gėrį, didžiulį turtą. Jūs esate neatsiejama Klaipėdos miesto dalis“, – sveikindamas Klaipėdos dramos teatro bendruomenę Tarptautinės teatro dienos proga antradienį nuo scenos kalbėjo meras Vytautas Grubliauskas.

Pagarba korifėjams

Tai buvo diena, kai ir klaipėdiečiai dėkojo mylimiems aktoriams už viso gyvenimo ir pastarojo meto vaidmenis.

Kovo 27-ąją, tikrąją Tarptautinę teatro dieną, į Klaipėdos dramos teatrą atėjo ne tik daugelis jo darbuotojų, bet ir ištikimiausi gerbėjai, žmonės, kurie padeda teatrui kurti.

Ši diena yra metas išreikšti savo simpatijas bei pagarbą, pripažinimą ir dėkingumą už nelengvą darbą, kurį dirbti gali tik ypatingais gabumais apdovanoti žmonės.

Vakaras prasidėjo jaunosios aktorių kartos padėka ir sveikinimais teatro senbuviams. Kiekvienas jų sulaukė gražių žodžių ir rožės žiedo.

Ne kartą minėjęs, kad be rėmėjų nebūtų manoma pastatyti spektaklių ir jais džiuginti visos Vakarų Lietuvos žmones, Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys negilėjo padėkos žodžių ir šįkart.

Kuria naują tradiciją

2015 m. pabaigoje įmonė „Bega“ su Klaipėdos dramos teatru pasirašė ilgalaikę sutartį, kuria jūrų krovinių kompanija tapo teatro mecenatė ir įsipareigojo jį remti.

Be kasmetinės finansinės paramos, skirtos teatro veiklai, įmonė įsteigė trečius metus skaičiuojančias nominacijas „Mūza“.

Teatro dienos proga pagerbiami labiausiai nusipelnę Klaipėdos dramos teatro kūrėjai, kuriuos apdovanojimams teikia teatralų ir kompanijos „Bega“ vadovų komisija, vadovaujama T.Juočio.

Įmonė „Bega“ kasmet apdovanoja po du kūrėjus. Kiekvienam laimėtojui teikiama tūkstančio eurų premija bei skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo mažosios plastikos darbas „Mūza“.

Kasmet jūrų krovinių kompanija pagerbia vieną aktorių už ilgamečius nuopelnus teatro menui bei jauną aktorių, spėjusį pasižymėti įspūdingais vaidmenimis.

Laimėtojais jau yra tapę aktoriai Regina Šaltenytė, Renata Idzelytė, Vaidas Jočys, režisierius, ilgametis teatro vadovas Povilas Gaidys. Dar viena „Mūza“ atiteko teatro simboliu laikomam aktoriui Vytautui Paukštei, minint jo 85-ąjį gimtadienį.

Neslėpė susijaudinimo

Šiemet įmonės „Bega“ įkūrėjas bei valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis įteikė skulptūrėlę bei piniginę dovaną 50 metų šiame teatre vaidinančiai Nijolei Sabulytei ir jaunam, bet daugelio klaipėdiečių jau pamėgtam aktoriui Jonui Baranauskui.

„Nuoširdžiai didžiuojuosi tuo, kad esu klaipėdietis ir galiu mylėti šį teatrą, lankytis jame, gerbti jo kūrėjus“, – sveikindamas teatro žmones tarė A.Kuzmarskis.

Šis pasirinkimas abiem aktoriams tapo visišku netikėtumu. N.Sabulytė neslėpė susijaudinimo, ant scenos kartojo padėkos žodžius, prisiminė išėjusius kolegas ir linkėjo viso ko geriausio jauniesiems.

Panašu, kad ir J.Baranauskui ši nominacija tapo džiugiu netikėtumu, aktorius stebino sąmoju ir nuoširdžiai dėkojo A.Kuzmarskiui.

Panoro padėkoti už talentą

Klaipėdoje gimsta nauja tradicija – miesto įmonių vadovai bei visuomenės elito atstovai ėmėsi patys sveikinti ir apdovanoti pasirinktus aktorius.

Šįkart Valentinas ir Irena Greičiūnai asmenine dovana už talentingai kuriamus vaidmenis padėkojo Donatui Švirėnui. I.Greičiūnienė juokavo, dažną vakarą savo simpatiją charizmatiškajam aktoriui išreiškianti bendraudama su juo socialiniame tinklalapyje "Facebook".

Jūrininkų ligoninės direktorius Jonas Sąlyga su žmona Jolanta ant scenos juokavo diagnozavę teatro ligą aktoriui ir režisieriui Liudui Vyšniauskui, o jo būklei palengvinti įteikė puokštę gėlių bei paslaptingą voką.

Bendrovės „Bilukas“ savininkas Kazys Vaišvila su žmona Birute panašiai pasveikino aktorę Renatą Idzelytę. Nuoširdūs teatro gerbėjai linkėjo visiems teatro darbuotojams sveikatos ir sėkmės kūryboje.

Tikimasi, kad iniciatyva kovo 27-ąją apdovanoti aktorius plėsis ir kitais metais kur kas daugiau scenos meistrų pajaus išskirtinį miesto bendruomenės atstovų dėmesį bei dėkingumą.

Vakaras tęsėsi prie vaišių stalo, kur menininkai ir jų talento gerbėjai turėjo progą pabendrauti artimiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Teatras buvo prastas, toks pat kaip ir kompanijos "BEGA" atliekamas darbas. Ne veltui jie eina iš vien. Kiek teko girdėti tai žmonės dirbantys kompanijoje neturi normalių rūbų apsirengti, dirba juodadarbių sąlygom ir už tai gauna centus kai tuo tarpu dirbdamas vienodo pobuždio darbą kitoje įmonėje gautum normalias salygas ir bent rinką ir realybę atitinkantį atlyginimą. O teatrą remia, nesakau kad tai blogai, bet savi žmonės nerūpi. GĖDA BEGAI IR JOS VADOVYBEI.

marija

marija portretas
Ištiestos rankos diena. Galėtų visi teatrai apsijungti. O vakaras prastas, nes teatro lygis - tikrai neaukštas. Pasižiūrėkit į vaidintojus. Silpni ir kvaili.

totokutunjo

totokutunjo portretas
Pritariu teatro fanei. Negalėjom susikalbėti. Naujametinis renginys taip pat panašiai buvo. Kas tuos dalykus kuruoja?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių