Teatro kūrėjams įteiktos Klaipėdos „Padėkos kaukės“

Teatro dienos išvakarėse, šįvakar, po Klaipėdos dramos teatro premjeros, uostamiesčio Žvejų rūmuose iškilmingai įteiktos „Padėkos kaukės“.

Į šį Klaipėdos savivaldybės ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyriaus apdovanojimą už reikšmingiausius miesto teatrinius metų įvykius ir nuopelnus teatro menui šiemet pretendavo devyni teatro menininkai ir spektaklis. Teatro specialistų komisijos sprendimu „Padėkos kaukės“ teko trims iš jų.

Metų aktoriumi tapo ir „Padėkos kauke“ įvertintas Vytautas Anužis, pernai Klaipėdos dramos teatre režisieriaus Jono Vaitkaus pastatytoje Gintaro Grajausko tragikomedijoje „Mergaitė, kurios bijojo Dievas“ sukūręs net tris vaidmenis.

Už nuopelnus teatro menui „Padėkos kaukėmis“ šiemet pagerbti du uostamiesčio menininkai – lėlių teatro režisierė, dailininkė, dramaturgė ir pedagogė Jūratė Januškevičiūtė bei ilgametis Klaipėdos muzikinio teatro orkestro muzikantas – fleitininkas ir daugybės aranžuočių autorius Rimantas Giedraitis.

Klaipėdos „Padėkos kaukės“ apdovanojimas įsteigtas 2005 m. Kasmet teikiamos ne daugiau kaip trys „Padėkos kaukės“. Tai vienetiniai meno kūriniai, dailininko Vido Bizausko sukurti specialiai tiems žmonėms, kuriems skirti. „Padėkos kaukė“ – kaip paveikslas įrėminta įspūdinga juvelyrikos meno miniatiūra iš sidabro, papuošta auksu bei brangakmeniais ir kainuojanti maždaug 2 tūkst. litų. Garbingu „Padėkos kaukės“ apdovanojimu jau įvertintas 18 kūrėjų indėlis į teatro meną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Nuoširdžiausi sveikinimai ponams Anužiui ir Giedraičiui. Gero vėjo.

arturas

arturas portretas
Rimai, nuoširdžiausi sveikinimai nuo kolegų iš Vilniaus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių