Tebeieško tinkamiausios vietos kapinėms

Iki metų pabaigos turėtų paaiškėti, kur tinkamiausia įrengti naujas miesto kapines. Aišku, kad jos turėtų atsirasti rajono teritorijoje. Pabrėžiama, kad mieste naujoms kapinėms vietos nėra.

Galimybių studija, kuri analizuoja vietas, kur turėtų būti įkurdintos naujos Klaipėdos kapinės, jau įpusėta rengti. Vertinamos penkios teritorijos.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė atskleidė, kad visos jos yra už miesto ribos.

"Pačiame mieste nėra tinkamos vietos kapinėms. Tad ieškoma aštuonių kilometrų spinduliu už jo. Vertinamos vietos yra ir į pietus, ir į šiaurę nuo miesto ribos", – tvirtino vedėja.

Pasak M.Černiūtės-Amšiejienės, kol kas dar nėra išskirta tinkamiausia miesto kapinėms erdvė.

"Galimybių studijos rengimas yra įpusėjęs. Norėtume iki metų pabaigos ją turėti. Tada ir bus aišku, kurios vietos tinkamiausios. Gal iš pradžių pasirinksime tris, o ne vieną", – komentavo vedėja.

Tačiau tai, kad bus išrinkta optimali vieta, dar nereiškia, jog būtent ten ir bus įkurtos kapinės. Kadangi visos vietos yra Klaipėdos rajono teritorijoje, procesus reikės derinti su jo savivaldybe.

"Galimybių studijos rengėjai parengs detalųjį planą, ką reikia atlikti, kad būtų įkurtos naujos miesto kapinės. Viskas nėra taip paprasta. Neužtenka išsirinkti vietos. Reikia derinti su Klaipėdos rajono savivaldybe, rengti planavimo dokumentus. Dabar rajono bendrajame plane nėra numatytos vietos miesto kapinėms. Reikėtų keisti sklypo paskirtį. Tai ilgas procesas. Dėl to ir ieškome ploto iš anksto", – aiškino vedėja.

Prognozuojama, kad dabartinės miesto kapinės, jei mirtingumas išliks toks pats, bus užimtos po penkerių metų. Dabar žmonės laidojami dvejose kapinėse – Joniškės ir Lėbartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man ne vis tiek

man ne vis tiek portretas
Pirmiausia reikia apleistas kapinių teritorijas tinkamai išnaudoti. Ir žinoma geriausia kolumbariumai, tik ne tokios pasakiškos jų kainos turi būti

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
pasižiūrėkite kiek LĖBARTŲ kapinėse dilgėlynų,apleistų kapų, 10ir daugiau metų netvarkomi,ekspedicijos organizuojamos i Sibirą,o pas mus baisesnė betvarkė,brendam prie savo kapo,o administracijai nė motais,nors kreipėmės ir raštu ir žodžiu

ssss

ssss portretas
As sutinku del kolumbariumu,bet jus pasidomekite kokios kainos 1200 euru 25 metams,jeigu nori isanksto reikia sumiketi 800 euru ir tris metus moketi kas men po 150.tai absurdas,tokios kainos aternoje bet ir kitus tas pats
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių