Tėčiai spalį Jūrų muziejų lankys nemokamai

Spalis Lietuvos jūrų muziejuje – akcijų mėnuo. Baigiantis šiltajam metų laikui, muziejus kiekvienais metais siūlo išskirtines nuolaidas skirtingoms visuomenės grupėms. Šiuokart, skatinant šeimų bendrystę, prasmingą laisvalaikio leidimą, nemokamai Jūrų muziejuje kviečiami lankytis tėčiai. Tik su viena sąlyga – jeigu jie ateina kartu su šeima: vaikais ir žmona...

Muziejaus lankytojų tyrimai rodo, kad dažniausiai su vaikais muziejuje lankosi mamos, o tėčiai leidžia laiką atskirai nuo šeimos.

„Šios akcijos tikslas – ne tik suteikti naujiems lankytojams gamtamokslinių, istorinių žinių unikalioje aplinkoje, bet ir stiprinti šeimos tradicijas, – šypsodamasi sako muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Juk spalis – jau tas mėnuo, kai už lango darganota ir šalta, o butuose šilumos dar nėra. Tad tegul tą šilumos stygių kompensuoja artimų žmonių, šeimos buvimas kartu turtingoje ir gamtine, ir istorine, ir pažintine prasme vietoje – Jūrų muziejuje.“

Šis muziejus – labiausiai lankomas visoje Lietuvoje. Ypač jis patrauklus šeimai, nes nepriklausomai nuo lankytojų amžiaus, suteikia žinių apie paslaptingą vandenų pasaulį – biologinius ir istorinius jo raidos momentus, ekologiją. Pažintis su įspūdingais vandenų gyvūnais – jūrų liūtais, ruoniais, pingvinais, žuvimis, koralais, medūzomis – kuria teigiamų emocijų lauką, padeda harmoningai suvokti ir pažinti žmogų supančią aplinką.

Muziejuje galima išvysti ne tik egzotiškus vandenų gyvūnus, bet ir susipažinti su Baltijos ir jos baseino žuvimis, apsilankyti modernioje ekspozicijoje, pasakojančioje apie plėšrius ir pavojingus jūrų gyvūnus, susipažinti su laivybos istorija.

Muziejaus istorikai ypač kviečia tėčius užsukti į „vyriškiausiąją“ ekspozicijos dalį – prieš dvejus metus buvusio Neringos forto amunicijos sandėlyje įrengtą modernią ekspoziciją „Klaipėdos burinis laivynas“. Joje pasakojama burlaivių statybos, remonto, laivų savininkų, kapitonų, jūreivių gyvenimo laive ir krante, kelionių burlaivių epochoje ypatumai. Maksimaliai išnaudotoje nedidelėje erdvėje tėveliai galės pasijusti tikrais jūrininkais – stoti prie tikro šturvalo ir valdant interaktyvią erdvę bandyti įvesti burlaivį į XIX a. Klaipėdos uostą. Sėkmingai įvedusių burlaivį į uostą, laukia dovanos – Jūrų muziejaus leidiniai.


Šiame straipsnyje: Jūrų muziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
noriu nueiti

na taip

na taip portretas
mano tetis mires, tai teks moket

siulau

siulau portretas
organizuokite dienas ir senjorams su anukais!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių