Teismą užplūdo klaipėdiečių prašymai bankrutuoti

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teisme per savaitę paskelbti du sprendimai dėl bankroto bylų iškėlimo privatiems asmenims. Teisme savo eilės laukia dar septynių to paties siekiančių klaipėdiečių prašymai.

Klaipėdos apylinkės teisme per savaitę paskelbti du sprendimai dėl bankroto bylų iškėlimo privatiems asmenims. Teisme savo eilės laukia dar septynių to paties siekiančių klaipėdiečių prašymai, - rašo „Lietuvos rytas“.

41 metų klaipėdietė – pirmoji uostamiesčio gyventoja, kuriai teisme paskelbta nutartis dėl bankroto bylos iškėlimo.

Moteris kreipėsi į teismą, nes nebepajėgia grąžinti 362 tūkst. litų skolos. Į sudėtingą finansinę situaciją klaipėdietė pateko po skyrybų. Mat anksčiau paskolą mokėjo užsienyje dirbęs sutuoktinis. Išsituokusi ji nebesugeba ne tik mokėti skolų, bet ir vos verčiasi.

Teismas pripažino, kad klaipėdietė yra nemoki, o tokią situaciją nulėmė nepavykęs santuokinis gyvenimas ir nuvertėjęs nekilnojamasis turtas.

49 metų klaipėdietis Romualdas Diržanskis nuogąstavo, kad jei teismas nepriims sprendimo dėl bankroto, jam liks vienintelis kelias – prie šiukšlių konteinerių.

1998 metais vyras įsteigė nekilnojamojo turto agentūrą. Šeima nusprendė plėsti verslą ir 2006 metais iš banko paėmė 40 tūkst. litų kreditą.

Kiek vėliau iš kito banko gavo dar 182 tūkst. eurų (apie 627 tūkst. litų) paskolą pirkti namą su žemės sklypu ir būsto remontui.

Tačiau bendrovės veiklą 2009-aisiais teko sustabdyti. R.Diržanskis pradėjo dirbti samdomu darbuotoju, be to, susirgo sunkia liga, nemažai laiko praleido ligoninėse.

2012-aisiais jo namas su sklypu parduotas varžytynėse. Prasidėjo nesutarimai su žmona. Prieš keletą mėnesių šeima išsiskyrė.

R.Diržanskio skolos sudaro 427 tūkst. litų.

Teismas nutarė, kad šiuo metu jokio nekilnojamojo turto neturintis klaipėdietis nemokus, ir paskelbė jam bankrotą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių