Teismai dėl žemės sklypo Klaipėdos senamiestyje nesibaigia

Trečiadienį 11 val. Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme įvyks apeliacinis posėdis verslininko Sauliaus Semėno ir Klaipėdos savivaldybės administracijos byloje, kurioje trečiąja šalimi dalyvauja Kultūros paveldo departamentas.

Šis verslininkas Valstybės turto fondo aukcione nusipirko vieną iš Klaipėdos senamiestyje, Žvejų gatvėje esančių istorinių sandėlių. Pagal visas paveldosaugos taisykles pastatą restauravęs S.Semėnas atidarė jame restoraną. Aukciono sąlygos suteikė jam teisę 99 metams išsinuomoti aplink statinį esantį žemės sklypą. Tačiau netikėtai paaiškėjo, kad uostamiesčio savivaldybė jį jau buvo išnuomojusi kitai bendrovei.

Verslininkas kreipėsi į teismą dėl teritorijų planavimo pažeidimų bei, jo įsitikinimu, neteisėtai Danės krantinėje šalia jo įsigyto pastato išdygusių komercinių pastatų. Vienas iš jų savo juoda spalva ir dideliu tūriu itin nedera istorinių sandėlių aplinkoje. Be to, verslininkas teigė, kad statant šiuos namus ėmė skilinėti jo restorano sienos ir teko investuoti į pastato remontą.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas pripažino, jog Klaipėdos savivaldybės administracija savo veiksmais pažeidė Teritorijų planavimo įstatymą, sutankino statybas, neleistinai padidino pastatų aukštingumą. Teismas panaikino senamiesčio kvartalo tarp Danės upės, Tiltų, Žvejų ir Pilies gatvių detalųjį planą ir visų su juo susijusių naujų statybų dokumentus. Taipogi teismas nurodė atlyginti verslininkui padarytą materialinę žalą. Viešąjį interesą gynusi prokurorė L.Paulikienė pažymėjo, kad Klaipėdos visuomenė nebuvo supažindinta su senamiestyje suplanuotomis statybomis.

Klaipėdos savivaldybė apskundė tokį sprendimą, ir dabar jau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas turės padėti galutinį tašką šioje byloje.


Šiame straipsnyje: Saulius Semėnassklypas

NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Cia geras.Kada tie biurokratai ses i kalejima?

atsakymas

atsakymas portretas
NIEKADA

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Retas atvejis, kai teisingumas beveik triumfuoja - šis projektas buvo stumiamas su kyšiais ir klastojant dokumentus: "Verslininkas kreipėsi į teismą dėl teritorijų planavimo pažeidimų bei, jo įsitikinimu, neteisėtai Danės krantinėje šalia jo įsigyto pastato išdygusių komercinių pastatų. Vienas iš jų savo juoda spalva ir dideliu tūriu itin nedera istorinių sandėlių aplinkoje."
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių