Teismas atmetė sukčiavusios moters skundą

Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija atmetė nuteistosios R.T. apeliacinį skundą dėl Tauragės rajono apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo ji nuteista dėl sukčiavimo. Moteriai paskirtas laisvės atėmimas trims su puse metų, bausmę atliekant pataisos namuose.

R.T. nuteista už tai, kad Klaipėdos, Tauragės, Šiaulių apskrityse apgaule iš 220 fizinių asmenų savo naudai įgijo didelės vertės 447 tūkst. litų svetimą turtą - įvairius gyvulius, žadėdama už juos atsiskaityti vėliau, tačiau taip ir nesumokėdama.

Apeliacinės instancijos teismas konstatavo, jog nagrinėjant bylą pirmosios instancijos teisme surinkti įrodymai patvirtina nuteistosios neabejotiną suvokimą, kad, sudarydama tariamai naujus civilinius sandorius su gyvulių pardavėjais, neatskleisdama jiems tikrosios įmonės finansinės padėties bei žadėdama atsiskaityti vėliau, naudojo prieš kitą sandorio šalį apgaulę, ir ši apgaulė yra esminė - gyvulių pardavėjai parduodavo savo gyvulius tikėdami įmonės mokumu bei pelningos įmonės įvaizdžiu. R. T. kaltė dėl sukčiavimo visiškai įrodyta ir teismui abejonių nesukėlė.


Šiame straipsnyje: teismassukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių