Teks ieškoti vietos automobiliams

Antrojoje Melnragėje esančioje stovėjimo aikštelėje, kuri nuolat būna perpildyta net ir ne pačiomis karščiausiomis dienomis, liko mažiau vietų automobiliams. Aikštelės sąskaita įrengtas kelias į naujai tiesiamą gatvelę.

Važiavo dviračių taku

Pastarosiomis dienomis į Antrosios Melnragės paplūdimį atvykusiems miestiečiams užkliuvo prieigose esančioje aikštelėje pastatytos tvoros. Taip pat nauji ženklai, borteliai.

„Šioje aikštelėje ir taip mašinos netelpa. Jau rytą neįmanoma rasti vietos šiltesnę dieną. Kam šovė į galvą ją dar sumažinti vos ne perpus“, – stebėjosi miestiečiai.

Lankytojai neabejojo, kad dėl naujo eismo organizavimo šioje aikštelėje susidarys spūstys.

„Kaip reikės pravažiuoti greitosios medikams, jei paplūdimyje įvyks nelaimė“, – atkreipė dėmesį poilsiautojai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėjos Vaidos Lendraitienės, aikštelėje stovinčios tvoros bus pašalintos, tačiau borteliai ir ženklai liks.

Čia įrengtas kelias į naujai tiesiamą gatvelę. Ji ves į gyvenamąjį kvartalą. Arterija jau baigiama nutiesti. Liko tik pakloti asfaltą.

„Minėto gyvenamojo kvartalo gyventojai neturėjo kaip privažiuoti prie savo namų. Kur anksčiau buvo kelias į jį, nutiesėme dviračių taką. Tad gyventojams tekdavo juo naudotis, kad grįžtų namo. Grąžiname jiems skolą“, – teigė vedėja.

Patys skyrė 10 tūkst. eurų

Anot V.Lendraitienės, gyventojams, važiuojantiems į kvartalą dviračių taku, kildavo įvairių incidentų, konfliktinių situacijų.

„Buvo kviečiami ir policijos pareigūnai, nors gyventojai lyg ir turėjo teisę važiuoti dviračių taku. Tačiau tai nesaugu ir dviratininkams, ir pėstiesiems“, – pabrėžė vedėja.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius teigė, kad ši gatvelė yra D klasės – vietinio susisiekimo ašis. Ji suprojektuota prieš pusantrų metų.

V.Lendraitienė sakė, kad gyventojai patys parengė projektą ir prisidėjo finansiškai prie gatvelės įrengimo – skyrė 10 tūkst. eurų. Likusią – didžiąją sumos dalį skyrė miesto savivaldybė. Naujos gatvelės įrengimas atsieis 80 tūkst. eurų.

Tarp Antrojoje Melnragėje esančio kvartalo gyventojų ir savivaldybės bendradarbiavimo sutartis buvo pasirašyta balandį.

Išjudės ir statybos

Gyventojai džiaugėsi, kad pagaliau galės normaliai privažiuoti prie savo sklypų.

„Važiuoti dviračių taku buvo labai nesaugu. Važiavo ir dviratininkai, ir riedutininkai, ir mamos su vežimėliais, ir dar automobiliai. Buvo daug skundų, nepatenkintųjų. Dėl to parengiau projektą, gavau statybos leidimą ir perdaviau savivaldybei. Džiaugiamės, kad tiesiamas kelias, gerai, kad spėta užbėgti nelaimei už akių“, – tvirtino Melnragės gyventojas Vaclovas Vainutis.

Klaipėdietis atkreipė dėmesį, kad Antrosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštelė detaliajame plane taip pat yra numatyta kaip gatvė.

„Gal joje sustatyti ženklus ir neatrodo logiška, bet reikėjo padaryti kelią į naujai nutiestą gatvelę, kad vėliau nekiltų problemų su privažiavimu“, – kalbėjo gyventojas.

Pasak V.Vainučio, dabar kvartale yra šeši gyvenamieji namai, tačiau jų yra numatyta statyti daugiau.

„Kol kelio nebuvo, žmonės nieko nedarė. Juos stabdė tokia situacija. Dabar turėtų imtis veiksmų“, – tvirtino gyventojas.

Vietos teks ieškoti kitur

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis pažymėjo, kad Antrosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštelė užsipildo pirmiausia šiltomis dienomis.

Dažniausiai joje vietos nebelieka iki pietų.

„Šis paplūdimys populiarus, o aikštelė – nedidelė. Nuolat joje nebelieka vietų mašinoms. Dabar jų dar sumažės, tačiau tai ne nuo mūsų priklauso“, – teigė vadovas.

Į paplūdimius miestiečiams siūloma važiuoti ir viešuoju transportu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestelenas

miestelenas portretas
RK, naudokis dusu ir balkonu pasidegint ir nereiks vaziuot prie juros.. Patarejas atsirado.. Su kuo noriu su tuo vaziuoju ir kaip gyventojui turi but infrastruktura tam padaryta nes uz tai sumoku afigenus pinigus per kura ir kitus S ...

RK.

RK. portretas
Naudokitės visuomeniniu transportu ir jums nereikės sukti galvos dėl automobilio statymo ir mokesčio už statymą.

Nusiprojektavo

Nusiprojektavo portretas
vidurį subalansuotos aiktelės įrengė kelių kelių ženklus, bortelius, tai tas pats, kad aš gyvendamas šalia autostrados, joje įsirengčiau stovėjimo vietas, pasityčiojimas ir poilsiautojų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių