Telšiai pamokė Klaipėdą

Šiųmete Lietuvos kultūros sostine pripažinti Telšiai ruošiasi perduoti estafetę Klaipėdai. Ta proga uostamiestyje svečiavosi Telšių rajono meras. Žemaitijos sostinės galva papasakojo, su kokiais iššūkiais susidūrė ir ką gavo miestas, tapęs kultūriniu traukos centru.

Antradienį rotušėje su nemenka ir gerai nusiteikusia palyda lankėsi Telšių rajono meras Petras Kuizinas. Delegacija į Klaipėdą atvyko todėl, kad jau visai netrukus uostamiestis taps naująja Lietuvos kultūros sostine.

Pats Telšių rajono meras tikino nenorįs atiduoti šio garbaus titulo, tačiau savo sekėjams linkėjo sėkmės ir įkvėpimo.

Projekto "Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016" vykdytojai pasidalijo patirtimi ir, prieš perleisdami Klaipėdai garbingą titulą, davė naudingų patarimų.

Esą Telšiai – gyvas menų miestas, kupinas kūrybingų asmenybių, ir šis pasiekimas priklauso visai miesto bendruomenei.

Apibendrindamas visų metų svarbiausius įvykius, P.Kuizinas neslėpė – šiame projekte svarbiausi lieka bendruomeniškumas ir gyventojų susitelkimas vieningam tikslui.

"Esame stiprūs tik čia gyvenančių žmonių dėka. Tai suartino miestą kaip bendruomenę, patys nustebome, kiek daug gyventojų apsilankydavo renginiuose. Visi jie buvo nemokami ir, kaip paaiškėjo, – reikalingi. Taip pat atsirado nemažai naujų vietinių iniciatyvų – prisidėti ir bendradarbiauti panoro Telšiuose veikiantys klubai", – sakė P.Kuizinas.

Per metus Telšiuose įvyko daug megėjiško ir profesionalaus meno iniciatyvų – suorganizuota apie 80 renginių, įtraukę daugiau kaip 5 tūkst. dalyvių ir 30 tūkst. žiūrovų.

Esą projektui "Ant septynių kalvų – septynios meno kalbos" ruoštasi itin atsakingai, buvo parengta gausi renginių programa, kurioje atsispindėjo įvairūs žanrai: nuo Žemaičių etnokultūrinio regiono tradicijų iki profesionalaus meno instaliacijų miesto erdvėse. Organizatoriai siekė parodyti, jog kultūra prasideda regionuose kartu su jų išskirtinumu, tradicijomis ir talentingais žmonėmis.

Artėjantį antradienį vyks projekto "Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016" uždarymo renginiai. Tada miestas paskutinį kartą pasidabins šiųmetės Lietuvos kultūros sostinės karūna.

Į šventę pakviestas Klaipėdos metas Vytautas Grubliauskas tądien iš Telšių rajono mero iškilmingai perims gintarais nusėtą Lietuvos kultūros sostinės medį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
teisingai pamokė. Nes Klaipėdos valdžia į bendruomenę visiškai neatsižvelgia. Jie patys patys [protingiausi, patys išmaniausi, patys, patys...

ievai

ievai portretas
Žemaitijos sostinė Raseiniai Telšiai tik Žemaitijos vyskupijos centras.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių